Серед них Світлана Бевз із чоловіком Сергієм. Викладачі Вінницького політеху одні із перших пішли добровольцями на передову в 2014-му. Воювали в «Айдарі».

Повернувшись додому, привезли легендарну вівчарку Бадді. Вона і тепер була разом із подружжям на марші. Айдарівці та учасники ходи вітали її як воїна.

У ході була ціла вінницька колона. Серед учасників Петро Порошенко із дружиною. Вся в чорному Марина, тому що днями поховала батька, як і Петро два місяці тому, йшла за руку з ним.

– Це неймовірно, бачити таку масу побратимів по духу, які не згодні із політикою здачі інтересів України ворогу. Ми за те, щоб в День Незалежності був військовий парад, а не якісь сумнівні шоу. Бо коронавірус – небезпечна хвороба. Але ще небезпечніша байдужість до майбутнього нашої держави.

Ми з чоловіком продовжуємо викладати у Вінницькому політехнічному університеті. Але під час канікул із побратимами до цього підкорили шість вершин двохтисячників у наших Карпатах. У тому числі і Говерлу. Присвятили ці походи солідарності з білоруським народом. Хочемо бачити наших сусідів європейською і демократичною країною, – коментує Світлана Бевз.

Серед учасників був  і відомий ветеран АТО та засновник бренду «Сепар-тушонки» Гром.

– На Марш Героїв приїхало більше тисячі вінничан – фронтовиків, волонтерів, родичів загиблих хлопців та дівчат. Звісно, коли йшли матері та діти з портретами Янголів війни, на це не можна було дивитись без сліз і стиснутих кулаків… А так зване шоу, яке влаштували на Софіївській площі – це ганьба і паплюження України! Я думаю, що Богдан Хмельницький хотів злізти з пам’ятника і надавати булавою по сраці всім цим артистам і зайчикам! – прокоментував Марш Героїв фронтовик із Вінниці Олександр Гром.

Андрій Власенко