– Отрута в організмі Навального небезпечна навіть для оточуючих, – повідомили місцеві поліцейські по гарячих слідах. Пізніше в лікарні Омська — заперечили і назвали причину — «порушення обміну речовин». Але в Німеччині, куди з великими потугами вирвали Навального, отруєння підтвердили.

– Так, у нас вже такий політичний діагноз — помирають від отруєння ті, хто стоїть на дорозі у Путіна, — підкреслили колеги з незалежних ЗМІ Росії. — Якщо ви хочете допомогти демократичним силам, які не розділяють політику Путіна і засуджують війну з Україною, оприлюдніть список тих, кого спіткали такі отруєння, — попросили вони.

Давайте разом ознайомимось із цими шокуючими фактами наших днів.

– Зараз, коли я чітко чую шелест крил ангела смерті, гадаю, що настав час сказати дещо людині, на якій лежить відповідальність за мій теперішній стан.

Схоже, вам вдалося змусити мене замовкнути, але моє мовчання буде коштувати дорого. Ви показали себе саме таким жорстоким і нещадним.

Показали, що не поважаєте людське життя, свободу і цінності цивілізації. Ви показали, що не гідні займати свою посаду, не гідні довіри цивілізованих людей.

Ви можете змусити замовкнути одну людину, але шквал протестів з усього світу звучатиме, містер Путін, у ваших вухах до кінця ваших днів.

Так заявив отруєний радіоактивною речовиною — полонієм-210 — колишній агент ФСБ РФ Олександр Литвиненко. Він вимушений був після переслідування в Росії отримати притулок у Великобританії. Отруєння сталося у Лондоні у 2006 році. І лише через 10 років британський суд довів правдивість його звинувачень. Вдова Литвиненка вимагає персональних санкцій проти Путіна — як замовника вбивства її чоловіка…

Зараз у Великобританії знімають фільм, і він претендує стати бестселером. Як відомо, саме Литвиненко заявив, що підриви будинків у 1999 році, організовані у Москві, Беслані, інших містах, є справою рук спецслужб, а не чеченців. До цього він попив чаю із земляками. Із полонієм-210.

Експерт з радіації Метью Панчер, який вів це розслідування, був знайдений мертвим через п’ять місяців після поїздки до Росії.

Лондон звинуватив росіян, які були з ним в кафе за тим «радіоактивним чаєм», Андрія Лугового та Дмитра Ковтуна в убивстві Литвиненка. Але замість сприяння видачі ймовірних вбивць — у 2007 році Луговий став депутатом російської Державної думи. У 2015 році президент РФ Володимир Путін присвоїв йому державну нагороду «За службу Батьківщині».

О.Литвиненко критикував політику російської влади і особисто Володимира Путіна. Він є співавтором книги «ФСБ підриває Росію» і автором книги «Луб’янське злочинне угруповання». За два місяці до його отруєння кілер вбив відому російську опозиційну журналістку Анну Політковську.

Литвиненко також звинуватив Путіна в смерті російської журналістки Анни Політковської. Журналістка, правозахисниця і критик Кремля Анна Політковська важко отруїлася у вересні 2004-го після того, як випила чаю на рейсі «Аерофлоту». Вона летіла в Беслан, де, за офіційною версією, чеченські бойовики в той момент утримували заручників у школі. Політковська вважала, що за отруєнням стоїть ФСБ. Згідно з повідомленнями преси, до чаю додали невідомий токсин, виготовлений в одній із секретних хімічних лабораторій радянських часів. Два роки по тому Політковську застрелили в під’їзді будинку в Москві, де вона мешкала.

Про те, як отруїли і чим Сергія Скрипаля, російського розвідника, який був засуджений в Росії за роботу на розвідку Англії, а потім потрапив туди на проживання за обміном розвідників, та його дочку, знає вже весь світ. Тут слід додати, що до цього загадково помер через ниркову недостатність його син після поїздки до Росії. У місті Солсбері їх госпіталізували. Тільки щасливий випадок допоміг отруєним росіянам не померти…

Попри виявлених агентів ФСБ, оприлюднення дій та маршруту російських офіцерів ГРУ, один з яких отримав Зірку Героя Росії за спецоперацію захоплення Криму, у Кремлі заявили, що нічого не знають про можливе отруєння, а депутат Держдуми Андрій Луговий (так, той самий!) заявив, що це можлива провокація британських спецслужб проти Росії.

Юрія Щекочихіна вважали журналістом від Бога. Тому ретельно слідкувала за його біографією. І раптом шок: Ю. Щекочихін помер в липні 2003 року. За кілька днів до зустрічі зі слідчими ФБР у США журналіст раптово захворів незрозумілою хворобою з симптомами сильної алергічної реакції.

Згідно з висновком судмедекспертизи, причина смерті Щекочихіна — важка загальна інтоксикація. Всі записи медичних обстежень і результати розтину залишаються засекреченими в архівах ФСБ Росії.

«За два тижні Щекочихін перетворився на глибокого старця, волосся випадало жмутами, з тіла зійшла шкіра, практично вся, один за іншим відмовляли внутрішні органи», — згадує Сергій Соколов, заступник головного редактора російської «Нової газети».

За інформацією журналістів, симптоми хвороби Щекочихіна схожі на симптоми ще одного російського опозиціонера — Хохлова.

У інтернетспільноті є дуже смілива група «Я виступаю проти Путіна і його воровської влади!!!»

Ось що вони поширили про отруєння ще однієї опозиціонерки — Валерії Новодворської:

– Ще про одне чекістське вбивство.

Для знищення Валерії Іллівни ФСБ використовувала медицину. Чекісти Путіна вбили Валерію Іллівну Новодворську. Можна на 99% сказати — Так!!!

Правозахисниця Валерія Новодворська померла в Москві від інфекційно-токсичного шоку.

Про проблеми зі здоров’ям не було нічого відомо. В.Новодворська писала статті (остання вийшла прямо в день смерті). Вона засуджувала вторгнення Росії в Україну та анексію Криму.

До цього варто ще додати про схожі смерті 14 відомих росіян лише у Великобританії, які після виступів проти Путіна чи влади Росії загадково помирали…

Нємцов був застрелений… Ну треба ж форми урізноманітнювати! Хто за цим стоїть — знає вже весь цивілізований світ.

P.S. Коли я оприлюднила ці факти одному росіянину, прихильнику Путіна, знаєте, як він відреагував? Не засудив і навіть сказав, що знає їх. Але додав: – А що? Він же Росію рятував…

Навіть рідні та батьки деяких отруєних заявляли… «зрадники заслуговують смерті». Тому з таким «лекторатом» Путін ще довго буде безкарним… Тим більше, маючи заграваючих з ним політиків світу. Нафта і газ змивають сліди небувалих злочинів Середньовіччя, поставлених у політику спецслужб держави?