20 серпня міський суд Вінниці обрав запобіжний захід двом затриманим після бійки в ресторані «Європа» кримінальним «авторитетам» Самвелу Московському та Дині… Обом чоловікам суддя Ігор Чернюк призначив тримання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави…

Нагадаємо, що цих двох раніше судимих вінничан звинувачують у хуліганських діях у відомому розважальному закладі в Центральному парку 16 серпня.

Тоді в неділю ввечері 8 осіб вечеряли в ресторані «Європа» і, згідно з попередньою версією жінки із цієї компанії, захотіли поспівати караоке. Але через карантин караоке нині під забороною, і жінкам відмовили в цій розвазі… Тоді за фанаток караоке буцімто вступились їхні чоловіки та виник конфлікт із діджеєм закладу та охоронцем…  Під час цього з’ясування стосунків фігурувала зброя, було побито посуд і меблі…

Цікаво, що двох авторитетних «хуліганів» – Самвела Манукяна (Московського) і Диню після бійки було затримано бійцями КОРД лише наступного дня – 17 серпня – у центрі Вінниці в кафе під Вежею… Кажуть, вони там взяли “за піджак” самого начальника обласної поліції, Івана Іщенка, який приїхав на переговори з ними.

Нині затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 3. ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Тому найближчі 2 місяці на час досудового розслідування Самвел і Диня перебуватимуть під вартою в СІЗО.

Сергій Годун