У Вінниці цього літа започаткували нову традицію — преміювати випускників міських шкіл із найвищим балом на ЗНО.

Нині такі результати по казали 7 вінничан! Цих «розумах», які набрали 200 балів під час іспитів, і привітав міський голова Сергій Моргунов та кожному вручив премії — кожному по 20 тисяч гривень та книгу «Вінниця. Історія іншого часу»:

– Цього року 174 вінницьких випускники нагороджені золотими медалями та 45 — срібними. А сім молодих людей отримали по 200 балів під час ЗНО.

Загалом цього року 1991 випускник отримав у Вінниці свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти. А найвищі 200 балів під час ЗНО отримали 4 учні із математики, 3 — з англійської мови та 1 — із хімії. При цьому один вінницький випускник досяг унікального результату — Богдан Архипчук із фізико-математичної гімназії №17 отримав максимальну кількість балів одразу із двох предметів!

– Моя підготовка до ЗНО була досить складною, я займався дуже багато, особливо з математики та англійської, які я здав досить добре. Наші вчителі в школі гарно викладали свій матеріал, і завдяки їм я міг набагато швидше засвоювати знання. Також я ходив до репетиторів. Для отримання максимального балу на ЗНО потрібно дуже багато працювати та постійно практикуватись, виконуючи різні завдання, — розповів нам Богдан Архипчук.

Цей випускник у 2018 році став переможцем «Програми обміну майбутніх лідерів» (FLЕX) між Україною та Сполученими Штатами Америки та в навчальному році 2018-19 навчався у США.

– Але щодо майбутнього навчання, то у мене в пріоритеті Києво-Могилянська академія. Я хочу вступити на спеціальність «інженерія, програмне забезпечення». У майбутньому все-таки хотів би залишитись в Україні, бо це моя країна, я тут народився, — зазначив Богдан.

Хто ж ці «розумахи» Вінниці, із яких шкіл та гімназій, що отримали на ЗНО максимальну кількість балів — 200!

Юлія Дацько із КЗ «Вінницький технічний ліцей» отримала 200 балів із англійської мови, до 10 класу займалася в школі «FLЕX».

Дар’я Троценко із гімназії №17 отримала найвищий бал із англійської мови. Вона переможниця міських олімпіад: з англійської мови (ІІІ м.), з української мови (ІІІ м.), з фізики (ІІ м.), з біології (ІІ м.), здобувала на обласних олімпіадах з англійської мови та із фізики другі місця, учасниця 16 Київського турніру математичних боїв імені Лесі Рубльової.

Павло Півень із «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 ім. Д.І. Менделєєва» став найкращим у ЗНО із хімії та має величезний список досягнень за останні роки:

переможець міських олімпіад:

з біології (І м.),

з хімії (ІІ м.),

з астрономії (ІІ м.), з ІКТ (ІІІ м.);

– переможець обласних олімпіад: з біології (ІІ м.), з хімії (ІІ м.), з астрономії (ІІ м.);

– Міжнародний фестиваль «Fest music — 2020» — І місце (гра на гітарі);

– Міжнародний конкурс по класу гітара «Art world» — І місце;

– Всеукраїнський конкурс серед школярів «Скарби української музики» — І місце;

– чемпіонат Вінницької області з шахів серед юнаків до 18 років — ІІІ місце.

Олександр Дзюняк — випускник «Фізико-математичної гімназії №17» – отримав 200 балів із математики. В його «багажі» знань — перемоги та призові місця на міських олімпіадах з математики (І м.), з фізики (ІІ м.), з інформатики (ІІІ м.), переможець обласних олімпіад: з математики (ІІ м.), з інформатики (ІІІ м.), з фізики (ІІІ м.),  переможець міського та обласного етапу Малої академії наук (МАН) з математики (І м.)

Володимир Шрамко із «Вінницького технічного ліцею» здобув 200 балів із математики, він переможець олімпіад з математики різних рівнів у 2016-2019 роках.

Його колега і друг Ілля Кузнецов, також із «Вінницького техліцею», здобув найвищий бал із математики. А 199 балів у ЗНО має із фізики та 199 балів із англійської мови!

Цей розумаха є переможцем міських олімпіад: з математики (1місце), з інформатики (1 місце), переможцем обласних олімпіад з математики (2 місце), з інформатики (1 місце).

Вітаємо найкращих учнів Вінниці, їхніх батьків та вчителів! Ви наша гордість!

До речі, із семи цих «розумах» одразу троє планують здобувати вищу освіту за кордоном… Така реальність! Зате 4 вже стали студентами престижних університетів України, де їх із 200-ма балами взяли без питань…