Вінницька міська клінічна лікарня №1 закупила сто мішків біобезпеки для транспортування та зберігання трупів. Про це ми дізнались із сайту електронних закупівель “Prozorro”. За мішки медичний заклад ФОПу Івану Слободянюку повинен заплатити 15 тисяч гривень.

Як повідомили співробітники лікарні, таким чином йде підготовка до до другої хвилі захворювання на COVID-19, яку прогнозують у жовтні. Крім того, тепер із моргу просять передавати тіла виключно у спеціальних мішках, до того робили це у простирадлах. Втім, медики наголошують, що закупили сто мішків на всяк випадок і сподіваються, що всіх пацієнтів з інфекцією зможуть вилікувати і вони не знадобляться.

Додамо, що станом на 25 серпня зареєстровано 74 летальних випадки від ускладнень викликаних коронавірусною хворобою у дорослих (місто Вінниця – 39, Тростянецький район – 5 Вінницький район – 4, Бершадський, Жмеринський та Літинський райони – по 3, Калинівський, Могилів-Подільський, Тульчинський та Хмільницький райони – по 2, Козятинський, Крижопільський, Немирівський, Теплицький, Томашпільський, Тиврівський, Чернівецький, Ямпільський райони та місто Ладижин – по 1 випадку).

Віталіна Володимирова