Раніше міський голова публічно повідомив, що у нього Ковід. Коронавірус також під­твердився у його дружини Ірини. Спочатку подружжя лікувалося амбулаторно, а тиждень тому їх госпіталізували до Він­ницької ЦРКЛ. Про свої відчуття та ситуацію в лікарні Віктор Качур написав на своїй сто­рінці у соцмережі.

«Мене з дружиною госпіта­лізували до Він­ницької центральної районної лікарні із запаленням легень. Лікарні переповнені, нас розмістили в педіатричному відділенні. Вчора та сьогодні з вікна палати можна побачити картину, як «швидкі» постійно привозять нових хворих. Навантаження на лікарів та медперсонал величезне, адже, приймаючи нових хворих, вони не в змозі вчасно приділяти уваги іншим пацієнтам. Медикам доводиться працювати в дуже важких умовах. Одягнені у спеціальні костюми та окуляри, вони змушені терпіти дискомфорт, про що свідчать краплі поту на лобі.

Віктор Качур

Є загальнонаціональні правила щодо карантину, та багато хто їх порушує. Вони ж змушені працювати з наслідками цих порушень.

Відверто скажу, що вірус складний і не спішить відступати. У соцмережах пишуть про штучність, нагнітання ситуації, що вірусу не існує і т.д. Але хочу сказати, що це пишуть ті, хто ще не зіштовхнувся із цим вірусом. Коли ти бачиш своїми очима хворих, спілкуєшся з лікарями, а потім читаєш те, що пишуть в соцмережах, то здається, що існує якась інша реальність.

«Швидкі» постійно везуть в профільні лікарні хворих на коронавірус

Сьогодні в нас вкотре піднялась температура, потрібно терміново знову пройти комп’ютерну томографію, але терміново не виходить, адже черга аж до четверга…

Задумайтесь про це… Лікарів та медсестер не вистачає. Призначених ліків у аптеках немає…

Я вкотре закликаю дотримуватись правил карантину.

Бажаю всім міцного здоров’я!»