А батьки вінницьких школярів 1 вересня затято змагались у дороговизні своїх авто та оригінальності прикрашання селфі-зон під школами! Тому тут були роботи, смурфіки та козаки із буквами. Бо у ремонтовані класи та фарбовані коридори цього сезону батьків не пускають… Навіть у найдорожчу школу області вартістю 176 мільйо­нів на Поділлі, яку відкривали Володимир Гройсман, мер Вінниці Сергій Моргунов та одразу 3 губернатори області…

Адже після 5 років будівельних робіт нарешті відкрила свої двері для 1339 учнів найсучасні­ша гімназія №24.

Традиційної лінійки на Поділлі у 311 першокласників і їхніх батьків не було – карантин. Зате Гімн України о 9-й ранку в дворі школи особисто співав зірковий Олександр Онуфрійчук, а перший дзвінок тримала директорка гімназії… Більш старші класи пішли до навчання вже на 11-ту годину за графіком «жовтої зони» коронавірусу…

Але навіть за такого навчання по змінах під 24-ю школою сьогодні відбувся автоколапс – всі батьки приїхали показати свої круті іномарки! Цікаво, що привітати школярів, батьків та вчителів нової школи приїхали міський голова Сергій Моргунов та Прем’єр-міністр України 2016-2019 років Володимир Гройсман і три останніх керівники ОДА — від Валерія Коровія та Владислава Скальського до Сергія Борзова.

Нагадаємо, що будівництво цієї школи – наймасштабніший проєкт в освіті міста за останні 14 років після відкриття навчального закладу в селі Пирогово.

Нині кошторис цього проєкту оцінюють у 176 мільйонів…

А загалом цьогоріч до він­ницьких шкіл пішло 42 тисячі учнів, із яких майже 5000 – першокласники!

– Цей рік для нас особливий, ми відкриваємо сучасну інно­вацій­ну гімназію. До речі, останній раз школа у Вінниці була відкрита в 2006-му в Пироговому. П’ять років тому, коли наша команда ухвалювала рішення про будівництво цієї школи, розуміючи, що є велика потреба у цьому закладі на Поділлі, — ми прогнозували, що зможемо реалізувати цей проєкт за 7-8 років. Але завдяки підтримці інвестора, уряду і персонально Володимира Гройсмана, який впровадив фінансову децентралізацію, а також завдяки підтримці голів обласної державної адміністрації різних періодів нам вдалося реалізувати цей проєкт за п’ять років. Сама школа та її інфраструктура – це тільки пів роботи. Важливо вчителям, батькам та учням створювати належну атмосферу, щоб якість освіти була високою. Я переконаний, що це все буде, і гімназія №24 буде найкращою у Вінниці, – зазначив Сергій Моргунов.

Прем’єр-міністр України 2016-2019 років Володимир Гройсман відзначив, що відкриття нового закладу — це знакова подія для всього міста.

«П’ять років минули дуже швидко, і ця школа сьогодні є символом того, що Вінниця розвивається. Я пам’ятаю, коли ми тоді спілкувалися з Сергієм Анатолійовичем, він сказав: «Ти знаєш, буду будувати школу». Був 2015 рік. Страшенна ситуація в Україні і в економіці, і у фінансах. Але він вирішив її будувати. А ми тоді якраз запровадили децентралізацію і дали можливість залишати більшу частину коштів на місцях. Я мріяв про цю реформу, коли був міським головою. Тепер головне, щоб цей інструмент ефективно використовувався для будівництва таких шкіл, щоб їх по всій країні і по нашій області з’являлось все більше і більше», — розповів Володимир Гройсман.

Редакція «33-го каналу» вітає всіх учнів Вінниччини, педагогів та батьків із Днем знань! Бажаємо всім міцного здоров’я, гарних оцінок та «золотих» медалей у випускних класах!

Фото Сергія Хіміча