14-й міжнародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно у Вінниці розпочнеться у п’ятницю 11 вересня о 18:30 на Майдані Незалежності.

Традиційно на церемонії нагородження глядачам покажуть кращі фільми кожної з номінацій: “Shot побери”, “Анімація”, “Реклама” та “Відеокліп”. Тоді ж переможцям вручать нагороди – “Золотих Летючих слонів”. Загалом їх буде вручено приблизно вісім – переможцям та учасникам, які вперше на фестивалі.

Загалом цього року організатори отримали близько 80 робіт із восьми країн світу: України, Білорусі, Німеччини, Ізраїлю, США, Італії, Великобританії та Росії. Щоправда, серед усіх робіт є лише одна вінницького авторства. Це стрічка вінничанина Валерія Шалиги.

Учасниками фестивалю стануть Марк Куцевалов (більш відомий за участю в проекті “Ліга сміху” (команда “Призрачный гонщик” та “Сахара не надо”)), який приїде до нас вперше, а також заслужений артист України, відомий “довгоносик” Віктор Андрієнко, учасники “Маски-шоу” Георгій Делієв та Борис Барський. Останні двоє гумористів будуть ведучими свята.

Марина Романова