Капітан динамівської молодіжки Віталій Буяльський отримав суперкубок України після матчу «Динамо»-«Шахтар», де його команда отримала перемогу з рахунком 3:1.

На футбольному по­лі Віталій провів 82 хвилини. Його замінили, коли перемога вже «світила» київським динамівцям. Та після виходу із поля навіть рахунок не змінився. Хто б міг подумати, що відомий півзахисник київського «Динамо» — уродженець Вінниччини, а саме – Калинівського району.

До київського «Динамо» вже відомого зараз футболіста запросили у віці 16 років. Спочатку було важко, але з часом, коли відчув стиль «динамівського» футболу, то не зміг обрати інший шлях. Перший дебют відбувся 8 липня 2010 року у молодіжній першості в матчі з «Оболонню». Ось що він про це розповідає:

– Я вийшов у другому таймі. Дуже боявся, щоб не «напартачити». Коли виходив на поле, ми вели в рахунку, але в підсумку «Динамо» поступилося (1:2). Незважаючи на результат, тренер сказав, що мій дебют вдався, я швидко увійшов у гру.

Усього ж Віталій у нинішньому сезоні вже вісім разів блискуче перемагав суперників у чемпіонаті України. Футболіст удвічі перевершив свій особистий рекорд.

По свої досягнення він говорить так:

– Звісно, кожна перемога приносить гарний настрій. Ми готувалися до цієї гри протягом тижневого циклу і, думаю, добре її провели. Нехай хоч воротарі забивають — аби команда вигравала. Звичайно, приємно, але не більше того. Головне — не зупинятися на досягнутому, не думати про те, що багато забив, а щодня працювати на благо команди.

Для Віталія Буяльського це четвертий Суперкубок, який він виграє з рідним клубом. До цього були перемоги у 2016, 2018 та 2019 роках.

Софія Копач