Це апарати для пацієнтів, що потребують середньотривалої, але потужної вентиляції легень залежно від рівня сатурації. Всього в області налічується 407 апаратів ШВЛ, з яких високого класу – 39, середнього – 200.

За словами голови ОДА, ситуація в області складна. «Постійно збільшується кількість ліжок для лікування хворих на ковід – сьогодні це 1087. Коли ще у червні було 386. Перелік опорних лікарень по ковіду доповнили ще 8 районних лікарень, тепер вже 17 лікарень в області приймають ковідних пацієнтів. І ще готуються кілька лікарень. Але кількість хворих росте. 90 летальних випадків по області з початку карантину.

Це не жарти. Навіть якщо вже перехворіли. Так, поки антитіла в достатній кількості, на думку лікарів, знову захворіти неможливо. Але це не є аксіомою, тому що вірус нетиповий і поки невідомо, як він проявлятиме себе надалі. Тепер є і статистика повторного захворювання. Коронавірус вніс у суспільстві особливі правила й нові норми етики. Їх слід дотримуватись не лише для себе, а з поваги до оточуючих. Бо так правильно», – пише Сергій Борзов.

Ольга Сонячна