Саме таку романтичну назву мала виставка картин Олександра Шевчука, яка два тижні тривала в Ладижині і проходила в палаці культури «Прометей». “Дотик тиші” – це 18 портретів із зображеннями ладижинських красунь. Це не перша виставка художника, але чи не найбільш зворушлива з усіх, що вже проводив. Бо думки і враження земляків для нього найважливіші.

Експозицію художник присвятив Дню народження рідного міста та фестивалю «Ладижинський гай 2020». Організувати показ художнику допомогла компанія ДТЕК. Роботи талановитого ладижинця встигли побачити кілька сотень містян та гостей міста.

«На виставці представлені лише портрети. Такий  жанр дозволяє мені відобразити весь свій творчий потенціал та звільнити мій дух», – ділиться Олександр.

Картини Олександра Шевчука експонуютьсяна міжнародних виставках Німеччини, Франції та Італії в таких аукціонних будинках Європи як «Christlіe’s» та «Chelsea». Окрім того роботами талановитого ладижинця поповнили далеко не одну приватну колекцію в Австралії, Америці та Європі. Тепер роботи митця стануть надбанням суспільства на батьківщині і в рідному Ладижині.

“Виставка «Дотик тиші» стала поштовхом для інших митців. До нас вже звернулись два місцевих художника, які виявили бажання також представити свої роботи. Ми ж в свою чергу будемо і надалі сприяти культурному розвитку містян та розвитку творчості» – розповідає Максим Чекригін, менеджер з регіональної політики ДТЕК Ладижинська ТЕС.

Ілона ВАЛЬТЕР