І в обох випадках батьки хлопців могли залишатися поруч із ними завдяки Сімейним Кімнатам.Мама хлопчиків Тетяна розповідає, що їздити в лікарню кожного дня з рідного Шаргороду було просто неможливо. Сімейні Кімнати стали для них порятунком – вони з чоловіком могли залишатися з дітьми постійно. Особливо важливо це було для маленького Міші, якому оперували важко травмоване око. Зараз обидва хлопці здорові, Міша помаленьку відновлює зір. Тетяна з теплом і вдячністю згадує перебування в Кімнатах. “Рятівний прихисток для змучених батьків”, – називає вона їх.

Два роки тому, сімейну кімнату при обласній дитячій лікарні відкрили за ініціативи фундації “Дім Рональда Мак Дональда”. В кімнаті є автоматичні крісла, диван, шафи, кухня, душова кабіна та пральна машина. Всі цим, родини пацієнтів користуються безкоштовно.

Представниця Фундації Дарина Шуліка говорить, аби знайти гроші на утримання кімнати, відкрили благодійний онлайн магазин “Години для родини”. Тут можна придбати “5 хвилин теплих обіймів”, “Годину гри з татом”, “30 хвилин казок із бабусею”.

За словами лор-лікаря дитячої обласної Олексія Лети, перебування пацієнтів у сімейних кімнатах із рідними сприяє швидкому одужанню хворого та покращує лікувальний процес. А також піднімає настрій як батькам, так і дітям.

Ольга Сонячна