На жаль, інфекція продовжує поширюватись серед освітян та учнів. Бо вже 3 вересня стало відомо про спалах хвороби у Він­ницькій школі № 32. Захворів учень початкових класів.

– Українці, пишаймося, сьогоднішня Нобелівка за ковідкретинізм дістається місту Вінниця! — так дану ситуацію вже прокоментували в соцмережі. — Там батьки 3-класника відправили його в школу на свято першого дзвоника ВЖЕ в очікуванні результатів зданого напередодні ПЛР-тесту!!! Ввечері 1 вересня вони отримали позитивний результат і нарешті стали такі ласкаві повідомити директора…

Відомо, що після інциденту керівництву школи дали рекомендації відправити всіх контактних осіб на самоізоляцію. Сам клас, в якому вчиться 33 дитини, на дистанційному навчанні протягом двох тижнів.

Крім того, станом на 7 вересня відомо, що по одному класу вінницьких шкіл № 22 та 23 на самоізоляції через Ковід у вчителів, які прочитали урок після лінійки. Загалом у місті інфіковані вже 5 педагогів, але дехто не встиг вийти на роботу, тому не інфікував інших.

Напружена ситуація й у Калинівському районі. Там коронавірус уразив школу в Павлівці. Інфекцію виявили у двох вчителів старших класів.

– У серпні вже двоє наших педагогів перехворіли на коронавірус, але одужали! — повідомили нам мешканці Павлівки. — 1 вересня нові хворі вчителі ще були у школі, але у масках, рукавичках та з дотриманням дистанції. Вони самі звернулись за тестуванням, бо почувались недобре. 2 вересня отримали позитивний результат. Педагоги лікуються вдома, визначається коло контактних осіб. Початкова школа, будівля якої окремо, працює у звичному режимі. Середня та старша школа на цей тиждень точно на дистанційному навчанні, а далі будуть дивитись по ситуації. Ще 5 вчителів скаржаться на температуру, але поки тести у них негативні.

На карантині і школа-гімназія №2 у Калинівці.

– У однієї з учениць 11-го класу та її мами лабораторно підтвердили коронавірусну інфекцію, — каже директорка закладу. — До цього учениця була 1 вересня у школі, хоч і недовго, але контактувала з учнями. А тому ми ухвалили рішення перевести учнів цього класу на дистанційне навчання.

2 класи в Козятині, школа у Павлівці, вчителі, діти та студенти по Вінниці охоплені коронавірусом після 1 вересня…

Схоже, що 9-й вал захворювань на КОВІД-19 у навчальних закладах Вінниччини скоро закриє школи, садочки та університети на безстроковий карантин.

Адже остання інформація із районів та шкіл Вінниці вже схожа на зведення з фронту.

Зокрема 7 вересня стало відомо, що у козятинській школі два класи відправили на самоізоляцію. За повідомленням Козятинської міськради, у цій школі виявили випадки інфікування коронавірусом.

По Вінниці коронавірус лише за останні дні діагностовано у дитини із 39-го садочка, у студентів аграрного, медичного університетів та ДонНУ, учнів ЗОШ №2, №3 та №7, вчителів 15-ї і 23-ї шкіл…

Андрій Власенко