Рекордна кількість хворих школярів у ЗОШ №32, окрім захворілих дітей є і вчителі з офіційно підтвердженими результатами. Також спалахи зафіксовані в ЗОШ№6, ЗОШ №31, ЗОШ№15, ЗОШ №2, ЗОШ №7, ЗОШ№ 36, ЗОШ №37, ЗОШ №23, ЗОШ№22, ЗОШ №3, ЗОШ№4, ЗОШ №27, ЗОШ №14, ЗОШ№5, ЗОШ№1 та гімназія №17. Сумарна кількість хворих по вінницьких школах перевищує 50 осіб. Спеціалісти кажуть, що таке швидке розповсюдження КОВІДу — наслідок масових скупчень від початку 1-го вересня.

Даними вражають навіть Вінницькі університети. Здавалося б, студенти — свідомі люди, то чому ж такий ігнор карантинних рекомендацій ?! Зафіксовано спалахи серед студентів у Донецькому, Вінницькому медичному університеті та коледжі, професори та доценти захворіли у Політехніці та технічному ліцеї. Сьогодні стало відомо, що від коронавірусу потерпіли вже і Торговельно-Економічний університет та Вінницький Аграрний. Захворів навіть заступник директора департаменту освіти.

Спалахами шокують і банківські установи, серед вінницьких антирекорд- більше 30 осіб – у ПРИВАТі, УКРСИБі та АЛЬФА банку.

Поширення хвороби відбувається навіть у приватних медичних закладах. На жаль, лідирують у кількості захворілих “Меділапс”, “Меділюкс” та “Медіскан”.

Також, серед потерпілих від пандемії, посадові особи з Обленерго, бухгалтер та криміналіст Національної поліції Вінниці., заступник начальника соц.страху, працівники військової частини та пілоти авіакомпаній. Адміністратори готельних комплексим, директор ТЦ “Дастор” та навіть тренери місцевих фітнес центрів. Сьогоднішні дані шокують, адже серед хворих на КОВІД є і касири однієї з найбільших мереж супермаркетів “ Сільпо”.

Не хочеться вірити у випадковість, але багато із вінничан раптово лягли на самоізоляцію після участі в хресному ході до Почаєва. А ті, хто ще почувають себе нормально, сьогодні їздять у громадському транспорті, ходять в магазини чи стоять у черзі. Невже не зрозуміло людям, що у такий час не варто ходити на масові зібрання і наражати себе та своїх близьких на небезпеку? Чи комусь явно хочеться, щоб вся Вінниччина та Україна стали загальною червоною зоною?

Детальніше читайте в газеті “33-й канал” від 16 вересня.