Про причину тимчасового припинення надання платних послуг розповів Степан Томін завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи “Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України”.

“На сьогоднішній день дійсно є проблема з проведенням платних ПЛР тестувань. Перше причина припинення — це те, що нам треба провести профілактичні ремонтні роботи двох ампфлікаторів- обладнання для проведення ПЛР. Також в Україні є проблема з придбанням систем тест-для естракції РНК. Тест – системи закуплені для приватних послуг в нас закінчуються. Частково ми їх забираємо, щоб продовжити тестування хворих. Тому автоматично припиняємо платні послуги.

Платну послугу відновимо тоді, коли стане більш стабільна ситуація, і можна буде регулярно закуповувати тест системи. Припинення триватиме 1-2 тижні, може місяць”,- каже Степан Ярославович.

Нагадаємо, що оголошення про тимчасове припинення із 12.09.2020 р., надання платної послуги по дослідженню зразків матеріалів на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції, з’явилося сьогодні зранку на сайті ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Тепер платні ПЛР у Вінниці можна буде зробити тільки у приватних лабораторіях, де обстеження коштує у два рази дорожче.

Ольга Сонячна