Між старою медичною владою та новим керівництвом одразу розпочалися «фейсбушні» розборки.

Пост у соціальній мережі Фейсбук зібрав чимало коментів.

Експрацівник медичного департаменту Наталія Венцківська назвала лист типовим прикладом гри в політику.

– На існуючих площах міської інфекції ліжка в два яруси не поставиш. Спочатку порахуйте, скільки хворих на коронавірус жителів області лікується в МКЛ1, чому вони опинились у Вінниці, а не в опорних лікарнях, згідно з затвердженими департаментом маршрутами. А далі подумайте: ліжка яких обласних закладів можна перепрофілювати на інфекційні на час епідемії. Наприклад, психлікарня №2 по Барському шосе цілком підходить. Китайці за два тижні побудували ціле медмістечко, а ви лише доручення роздаєте.

А ось що думає прихильник губернатора Володимир Наковальний.

– А чому знищили? Департамент працює, є керівник, спеціалісти. Чи все повинна вирішувати одноосібно Грабович? Тобто без Грабович немає департаменту? Ви вже взагалі поду­ріли?

Борзов все правильно зробив, фактично врятував департамент від авторитарного режиму управління, залякування лікарів, неповаги до людей, схем та просто нелюдського ставлення великої Грабович!

І тут Наталія Венцківська не втрималась та відверто відповіла прихильникам нової влади: щоб лизати зад новообраному голові, розуму не потрібно.

Ольга Гандурська звинуватила Наталію, що тепер вона «працює» на міську владу. І почалось…

– Згадали про відсутність обласної інфекційної лікарні. І що кошти забрали з фонду Covid і кинули на дорожній фонд замість того, щоб робити профілактику! І про те, що дитяча інфекційна лікарня знаходиться в непридатних умовах для лікування дітей. І що 7 млн на рахунках медичного департаменту, а Центр громадського здоров’я і досі не створений.

Про те, що ДОЗ на чолі з Грабович намагалася створити замість психлікарні 2 обласну інфекційну лікарню. Але її колишній головний лікар використав свої зв’язки з головним спеціалістом МОЗ з психіатрії, щоб запобігти цьому.

Наразі міський департамент охорони здоров’я міської ради звернувся до Вінницької ОДА щодо включення МКЛ №3 в перелік закладів по наданню допомоги хворим на COVID-19. Та не забули «порекомендувати» підключати і обласні лікарні.

Як бачите, пізнавальною виходить неофіційна дискусія! Головне, щоб у політичних суперечках можновладці не забули про реальну допомогу. Бо друга хвиля — на підході. І щоденні результати нових заражень — вражають!

Ольга Корнійчук