10.09 Вінниця встановила антирекорд з початку пандемії. Вперше було  виявлених  103 пацієнтів хворих на коронавірус за день. Крім того, значно збільшилася кількість важких пацієнтів, які потребують госпіталізації.

– Можливо, це пов’язано з тим, що обстежується більша кількість людей?

– Безумовно, збільшенню виявлених хворих сприяє збільшення кількості досліджень. Так, по нашому Центру в червні-липні проводилося близько 30-40  аналізів на ПЛР, на сьогоднішній день ця кількість становить 80-90 у день; а кількість мобільних бригад для взяття мазків на аналізи зросла до 5.

– Що ви можете сказати про дотримання громадянами протиепідемічних рекомендацій?

– Ми пожинаємо плоди безумовно зневажливого ставлення наших співвітчизників до всіх відомих протиепідемічних рекомендацій, таких як обов’язковий масковий режим у місцях масового скупчення людей, дотримання соціальної дистанції, дезінфекція рук і т.д. Звісно, люди «втомилися» від обмежень, але за це, як бачите, дорого платимо.

Крім того, багато наших городян повернулися з відпусток, в т.ч з епідемічно неблагополучних регіонів нашої країни і зарубіжжя.

– У якій зоні знаходиться на даний момент наше місто?

– Вінниця ще пару днів тому знаходилася у так званій жовтій  зоні по епідемічній ситуації. І це дозволило піти нашим дітям у школи і дитячі садки. Але за останній тиждень все змінилось І ми вже у помаранчевій зоні. Вже на сьогоднішній день 2 школи і кілька класів перейшли на дистанційну форму навчання через виявлення нових випадків захворювань.

А що робиться в інших червоних областях і в Україні, самі бачите. Щоденно більше 3000 нових хворих …Країна знаходиться в системі так званого адаптивного карантину, коли в будь-який момент можуть посилити карантинні заходи, так як це сталося, наприклад, в разі скасування Дня міста у Вінниці. І я абсолютно згоден з таким рішенням мерії, бо здоров’я і життя наших городян повинні бути завжди в пріоритеті.

Нам всім потрібно усвідомити, що ми перебуваємо в новій реальності. І вести себе так, як раніше, вже недозволена розкіш. Тому від кожного з нас вимагається дотримання всіх карантинних вимог, критичного ставлення до фейкової інформації з приводу пандемії. Щодо подальших прогнозів то скажу так: ми маємо  бути готовими до другої хвилі коронавірусу і ще  й сезонного загострення захворювань на грип і респіраторні інфекції.

– Куди можна звернутися в разі необхідності?

– Лікарі нашого Центру на постійному зв’язку з пацієнтами в режимі 24/7, без перебоїв функціонують мобільні бригади і бригади з надання невідкладної допомоги, працює кабінет щеплення і всі служби та амбулаторії.

Розкоронувати вірус можна тільки разом!

Контактні телефони ЦПМСД № 3

Приймальня директора 46-74-19, вул. Хмельницьке шосе, 96

Рецепція: 46-02-63

Виклик лікаря додому  46-76-93; 56-02-87 ;56-03-09

Пункт невідкладної допомоги 60-36-07

вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 10 Рецепція 46-01-10, +38-068-785-37-40

Виклик лікаря додому  46-06-27;   46-08-18;