Тут проходив дводенний всеукраїнський фестиваль Ukrainian Beach Games. Учасників та глядачів чекали маса змагань на березі моря – пляжний футбол, волейбол, бейсбол, бадмінтон. Та найбільш за все всі чекали яскраві виступи команд-чирлідерів. Зрештою, саме команда Vinnytsia Wolves Cheerleading Team, яка виступає на підтримку клубу з американського футболу “Вінницькі вовки”, виборола заслужену перемогу! Подробиці розповіли нашому виданню.

– Ukrainian Beach Games – це щорічні всеукраїнські змагання з пляжних видів спорту. Проходять в Одесі під егідою Спортивного комітету України Ми були вже там втретє. Перший раз поїхали у 2017 році, хоч тоді отримали бронзу, але були дуже раді такому результату, бо це був наш перший виступ на піску і загалом перші змагання такого масштабу і рівня. Словом, відтоді ми «закохались» в цей чемпіонат. Тому поїхали наступного року теж, вибороли вже срібло. Минулого року в нас не вийшло поїхати, тому цьогоріч навіть не вагались! Підготували нову програму (треба було короткий виступ і основний довгий), нові костюми, відпрацювали потужні акробатичні елементи та вау-ефекти, щоб вражати суддів і глядачів. Дорога була складною, ми їхали 9 годин, адже були затори. Не встигали взагалі, переодягались і фарбувались в автобусі на ходу. Приїхали за 20 хвилин до початку змагань, одразу на пляж. Ми були дуже втомленими, але вийшли на пляж і танцювали зі всіх сил, – каже вінницька «вовчиця» Ольга Черкевич. – Ми перемогли дві команди з Києва і одну з Дніпра. Отримали кубок, дипломи, медалі і брендовані кепки. Так як їздили  з нашою юніорською командою, вони вибороли срібло. Теж молодці, гарно виступили. Взагалі дуже любимо ці змагання, цю атмосферу, бо все так драйвово, легко, весело. Чудова організація, море, пляж, Одеса! Насолоджуємося і кайфуємо, коли там виступаємо Ми дуже щасливі, що нарешті отримали перемогу! А далі нас чекає Європа!

Додамо, що чирлідинг — відносно молодий вид спорту, який зародився в США. Фактично групи підтримки там існують в кожному університеті, коледжі та школі. В Україну спорт перебрався нещодавно. А от історія вінницького чирлідингу почалась зі студенток педагогічного університету.

Вікторія Снігур