– Краще поставте нам запитання в яких лікарнях, школах та вузах, підприємтсвах та установах Вінниці та багатьох районів спалахів коронавірусу ще немає . – Констатують скачок захворювань епідеміологи. Коло хворих звужується.

Ось які результати вже маємо по Вінниці:

– Рекордна кількість хворих школярів у ЗОШ №32, окрім захворілих дітей, є і вчителі з офіційно підтвердженими результатами. Також спалахи зафіксовані в ЗОШ №6, ЗОШ №31, ЗОШ №15, ЗОШ №2, ЗОШ №7, ЗОШ № 36, ЗОШ №37, ЗОШ №23, ЗОШ №22, ЗОШ №3, ЗОШ №4, ЗОШ №27, ЗОШ №14, ЗОШ №5, ЗОШ №1 та гімназія №17. Сумарна кількість хворих по вінницьких школах перевищує 50 осіб. Спеціалісти кажуть, що таке швидке розповсюдження КОВІДу — наслідок масових скупчень від початку 1-го вересня.

У селі Цекинівка Ямпільського району на Вінниччині місцевих школярів відправили на дистанційне навчання. Відповідне рішення ухвалила районна комісія з питань ТЕБ та НС “Запровадити дистанційне навчання в с. Цекинівка Ямпільського району на 5 днів у зв’язку із збільшенням захворюваності дітей та вчителів до встановлення причини захворюваності. Посилити контроль за дотримання вимог карантину у всіх навчальних закладах району”, – йдеться у рішенні комісії.

– Дистанційно також навчатимуться діти у селі Великий Митник Хмільницького району. Там коронавірус підтверджено у вчителів.

Зафіксовано випадки захворювань серед студентів у Донецькому, Вінницькому медичному університеті та коледжі, професори та доценти захворіли у політехніці та технічному ліцеї. Стало відомо, що від коронавірусу потерпіли вже і Торговельно-економічний університет та Вінницький Аграрний. Після начальника департаменту освіти, якого вже виписали з лікарні, захворів заступник директора департаменту освіти та ведучі спеціалісти з ОДА. Заступники начальника поліції, інші правіоохоронці та чимало військових.

Спалахами шокують і банківські установи, серед вінницьких антирекорд — десятки вражених коронавірусом банкірів у ПРИВАТі, УКРСИБі та АЛЬФА банках.

Поширення хвороби відбувається навіть у приватних медичних закладах. На жаль, лідирують у кількості захворілих “Меділабс”, “Меділюкс” та “Медіскан”.

Також, серед потерпілих від пандемії посадові особи з Обленерго, бухгалтер та криміналіст, заступник начальника соцстраху та пілоти авіакомпаній. Адміністратори готельних комплексів, директор торгового центру та тренери місцевих фітнесклубів. Дані і справді шокують, адже серед хворих на КОВІД є і касири однієї з найбільших мереж супермаркетів “ Сільпо”.

Софія Копач