Сюди зцілюватись вже давно їздять «дикарі» з усієї України.

На заклик Олександра Лунька прийти і розчистити Голубе озеро минулих вихідних зголосилося кілька десятків небайдужих мешканців селища.

– З десятої ранку кипіла робота, односельці приходили цілими сім‘ями і відразу ставали до роботи. А її було дуже багато. Чоловіки розчищали повалені верби, майстрували місток та полагодили драбину. Жінки зачищали сухостій, планували зони відпочинку та розчищали берег, – розповідає Олександр Лунько. — Приємним сюрпризом було частування присутніх надзвичайно смачним пловом, який приготував Вадим Варгоцький. Хочеться подякувати усім, хто долучився до цієї потрібної справи, та запросити кожного мурованокурилівчанина до флешмобу, котрий відбуватиметься кожних вихідних, аж поки ця мальовнича місцина не перетвориться справді на ще одне чудове місце для відпочинку.

Потрібно зовсім небагато: прийди з друзями до озера та попрацюй дві-три годинки. Все просто – дамбу змайстрували, далі потрібно збільшувати площу озера. Уточнити черговість робіт можна через телефонний дзвінок або повідомлення в соцмережах (я завжди на зв‘язку). Не забудь зробити фото «до» і «після» та під хештегом #врятуйголубеозеро виставити в соцмережах. Цим самим передаємо естафету далі. Це наша спільна справа, це наше унікальне озеро, якому не дамо пропасти. На жаль, у місцевої влади до цього ніяк руки не доходять.

Голубе озеро – насправді унікальне місце поблизу Мурованих Курилівців. Тут багато голубої глини, тому, власне, і вода має таке забарвлення. Такої природної пам’ятки більше ніде в районі немає. Знаходиться воно у лісі, у невеликому природному каньйоні. Сюди з’їжджаються з усієї України. Та, на жаль, залишають після себе купи сміття і різного непотребу.

Волонтери та небайдужі планують встановити на березі озера лавочки та столики для пікніка.