П’ять блискучих прем’єр, без антрактів, пропонує він у 87 сезоні. Двом народним артистам легко було проводити репетиції. Бо вони чоловік та жінка.

– Нам дуже сумно споглядати, що відбувається в державі та світі, тому ми пропонуватимемо глядачеві гумор і можливість відволіктись, — каже головний режисер Тая Славінська, народна артистка України.

А репетирувати прем’єри їм було легше із народним артистом Анатолієм Вольським, бо вони подружжя.

Напередодні, після генеральної репетиції, актори театру розповідали, чим дивуватимуть вінничан цього разу.

– Вистави в театрі відбуватимуться з дотриманням карантину: місця — через одне, маски та дезінфектори обов’язкові, а ще — антракти на виставах відміняються, аби глядачі не скупчувалися у коридорах зайвий раз, наражаючись на небезпеку інфікування.

– У режимі онлайн працювали увесь цей час дуже небагато театрів України. Нам якось вдалося вписатися у такий формат, — розповів директор театру Володимир Лозовський. — Такого ніколи ще в історії театру не було! Три проєкти у нас вже готові, і ми їх презентуємо глядачам вже у вересні. Над четвертим — працюємо. А ціни залишаються такими ж, як і були: для дорослих — від 100 до 250 гривень, для дітей — від 50 до 80 гривень.

На глядачів очікує цього разу комедійний сезон. Бо і актори, і адміністрація театру справді щиро хочуть створити для вінничан ауру доброго настрою. А традиційно під Новий рік юним глядачам готують чудову казку-мюзикл «Красуня та Чудовисько». Отож до кінця року вінничани отримають цілих п’ять блискучих прем’єр! Такої продуктивності вже давно не було. Парад прем’єр стартував з неймовірного за розмахом театрального концерту «Магія театру» режисера-постановника, народної артистки України Таїси Славінської. А вже через тиждень актори презентують парадоксальну комедію від режисера-постановника Валерія Пацунова «Гра в детектив». Ще через тиждень на сцені театру гратимуть справжній український бренд — комедію М. Старицького «За двома зайцями». Про цю виставу актори сказали коротко, хитро посміхаючись: це буде не кіно! Режисер-постановник Тарас Мазур заінтригував, розповівши, що його «Зайці» ближче до сучасності. Як «зайдуть» головні герої відомого бестселеру вінничанам — побачимо вже згодом. Ще одну комедію від режисера-постановника Григорія Сиротюка «Бал негідників» вінничани побачать на початку листопада. Так що сумувати і нудьгувати ніхто не буде.

– Пів року не виходити на сцену і при цьому бути у формі — це для будь-якого актора і митця важке випробування. Було легше, ніж іншим. А сцена є сцена: масштаби не ті, і кожна вистава — це командна робота, — ділиться думками Таїсія Славінська. — На щастя, ми ту форму не втратили! Я пишаюся нашою трупою. І генеральна репетиція це довела. Ми навмисно розпочинаємо сезон з концерту, щоб закласти першу цеглину цього сезону: більше пластики, гумору, максимум хороших творчих емоцій. Кажуть, як сезон розпочнеш, так він і триватиме. Тому сподіваємося, що цей сезон буде незабутнім.