Дорогі наші друзі! Сьогодні на мої запитання відповідає відомий лікар, автор «Книги щастя», багатьох пісенних збірників, лікувальних сеансів і методик — наш земляк Олександр Овсянюк.

– Шановний Олександре Григоровичу! У Вас є чимало орденів та інших духовних нагород. Чому Ви їх не носите?

– Нагороди любив носити великий Леонід Ілліч Бреж­нєв. Мабуть, на відміну від мене, вважав себе занадто гідним і неперевершеним.

– У Вас чудове почуття гумору. Але в мене є запитання на тему інтуїції, глобальних передбачень і прогнозів. Найчастіше смерчі спостерігаються в США і Австралії, де їх називають торнадо, а для нас, Центральної та Східної Європи, це досить незвичне явище.

Однак, 26. 05. 2020 року в газеті «33-й канал» вийшла Ваша інтригуюча стаття «Передбачення. Пророцтво. Прогноз».

Пане Олександре! Як Ви можете сьогодні прокоментувати власні слова:

«У веселі часи живемо, рідні мої! На наших очах змінюється поведінка живих істот, вірусів, мікробів. Зливи і посухи, великі гради і торнадо вже наближаються до України. Запам’ятайте мої слова. Прогноз погоди стає непередбачуванім, наче родові потуги перед Біб­лій­ним другим пришестям. Але ми — під віщим захистом».

– Відповідаю. Я не завжди кажу усе, що відчуваю. Але цього разу вирішив не мовчати, бо ми маємо зберігати спокій і вірити в найкраще. Ось лише деякі останні повідомлення ЗМІ після моєї статті: «Ніч на неділю, 5 липня, стала найтеплішою за все 140 років метеорологічних спостережень у Києві. А 13.06.2020 величезний град розміром з куряче яйце знайшли у себе у дворі і жителі сіл в Локачинському та Турійському районах. В серпні смерчі і торнадо зафіксовані в Запорізькій і Кіровоград­ській областях, на чорноморському і азовському узбережжі. Про зливи взагалі вже мовчу… Це перевірена об’є­ктивна інформація. Але, слава Богу, дійсно ніхто не постраждав!!!»

– Пане Олександре! В мене є ще запитання. 5.08.2020 року вийшла Ваша наступна стаття «У жарт або серйозно?» Чи можна сьогоднi отримати коментар на тему: «На тлі спорожнілих храмів «зростає» духовний рівень людства. Я не здивуюся, якщо друга хвиля коронавірусу буде урочисто присвячена 21 вересня 2020 року. Це — День Різдва Богородиці».

– Я відповідаю чітко. По перше, 21 вересня ще не прийшло. Але я вже спостерігаю факти і тенденції, з якими не можна не рахуватись. Важливі події вже пов’язані саме з православними датами. Яблучний Спас в народних традиціях прив’язаний до свята Преображення Господнє і відзначається 19 серпня кожного року.

А тепер я цитую повідомлення ЗМІ саме з 19 на 20 серпня 2020 року: «За останню добу в Німеччині зареєстровано рекордне число заражень коронавірусом з квітня, у Франції нові випадки також ростуть. А добове число тих, що заразилися на Україні, вперше перевищило 2 тисячі людей! І на вулиці знову попереджувальний гучномовець. У Сеулі новий спалах знову пов’язують з парафіянами церкви. (bbc.com> russian/ news-53850916).

– Але як таке можливо?

– Містичні закони працюють інакше. Люди спостерігають лише їх наслідки. В Росії вже закривають Середньоуральський монастир, в якому, незважаючи на продовження активних масових та повноцінних служінь, не було жодного випадку зараження.

Незважаючи на усі проблеми та вади сучасного православ`я, в ньому поки ще залишаються «Отче наш…», сповідь, причастя та сердечна молитва «митаря». Саме до цього закликав Спаситель. Але храми вже майже пусті. Я раніше вже неодноразово попереджав, що буде саме так. Це інформація для роздуму.

Але ми маємо і виконувати закон, і любити ближнього, і не втрачати віру.

Однак, дуже скоро ми разом побачимо, як буде поводити себе всесвітній коронавірус 21 вересня!

– Олександре Григоровичу! Що, наостанок, Ви можете порадити нам як Майстер лікарського мистецтва?

– Все дуже просто:

1. Цінуйте життя!

2. Думайте!

3. Вірте!

Святослав Лазарєв