Чому багатодітна матір – пенсіонерка планує судитися з депутаткою Тиврівської районної ради?

Скандал через межі у селі Жахнівка розгорівся у Тиврівському районі. Багатодітна матір – пенсіонерка Тамара Балека готова йти до суду, аби відвоювати «шматок» ще не приватизованої державної землі у депутата Тиврівської районної ради Оксани Яремчук. Городи цих родин межують вже близько 20 ро­ків.

До редакції «33-го» звернулася 67-річна пенсіонерка – матір шістьох дітей. Жінка ка­же, що власну землю не може приватизувати, через місцеву депутатку.

– Город мого чоловіка Сидора Балеки знаходиться по вулиці Лісовій. Зараз у нас є 40 сотих, але приватизувати його не можемо, бо не поділена межа з нашою сусідкою – депутаткою. Ця родина приїхала з Вінниці і самовільно захопила частину межі біля своїх 60 соток землі. Їй мало – вона хоче ще. Вони наробили справжнісіньке горе для села – своїми ремонтами перегородили дорогу до кладовища.. і до нашого городу. Поставили якийсь шлагбаум, і тепер неможливо проїхати КамАЗом.

4 листопада буде рівно рік, як я подала документи на приватизацію цієї земельної ділянки. Проте рішення так і немає, бо вона не уступає цю діляночку. І виходить, що я як багатодітна матір не маю права приватизувати собі цих декілька метрів. А вона хоче 2 га біля своєї хати, а мого чоловіка «виперти» з городу… Навіть зараз вона вже судиться з сільрадою через землю.

У відповідь на звинувачення депутат Тиврівської районної ради Оксана Яремчук заявляє:

– Коли купила там будинок у 2000 році, на межі була суха земля, якою ніхто не користувався. Ми її привели до ладу та почали користуватися. Я вважаю, що мені ці декілька метрів дійсно потрібніші, бо я утримую худобу, за рахунок якої ми фактично живемо. Не маю паїв та не краду по людських городах. А от цей «клаптик» землі, про який йде мова, по земельному плану знаходиться на моїй території. То виходить, що маю просто так землю віддати? Я опікуюся дітьми-сиротами. І на сесії я подала до розгляду питання про те, щоб дівчатам-сиротам, які вже мають власних дітей, наділили сільську землю. Цього не сталося, тому через суд планую скасувати рішення сесії. Я маю лише 85 сотих землі і велике поголів’я худоби, а це свині, корови, качки та багато іншого. Я на боці закону – чужого не потрібно, але і своїм ділитися не збираюся.

У приватній розмові пані Оксана зізналася, що ще 12 років тому її вдарила корова цих сусідів на власному городі. Після цього вона отримала складні травми. Та найстрашніше, що вона була вагітна. Та стався викидень… Після цього більше не могла завагітніти і втратила останній шанс на материнство.

Від редакції. Дуже хотілось би, щоб сусіди порозумілись.

Софія Копач