Після публікації в нашій газеті «На «Спецмедбазу» призначили нового керівника, а колектив — проти» до редакції звернувся батько Андрія Терещука — Василь Іванович Терещук, лікар-дерматолог, директор приватного лікувально-діагностичного центру «МАКС і К».

– Я прийшов до редакції «33-го каналу», щоб розповісти про свого сина, та хочу, щоб запитали Олександра Манжуловського, що він зробив за 9 років керування на спецмедбазі, окрім, як заробив 50 млн боргів? Чому не написав, що наша спецмедбаза плететься в останніх в Україні та має великі борги?

Мій Андрій пішов до депутата-мажоритарника від Вінниці Анатолія Драбовського. Розібрався, розпитав, як зробити, щоб ці борги списати. Чого ж вони і далі обростають страшною пенею? Чого він цього не каже? Я вважаю, що на спецмедбазі варто провести аудиторську перевірку. Друга вища економічна освіта Андрія, про яку замовчував теперішній керівник, якраз і допоможе йому розібратися із боргами.

– Яким чином ваш син Андрій Терещук як новообраний керівник «Спецмедбази» збирається погасити борг у 50 млн?

– Ці борги не повинні бути на спецмедбазі. Нам дали обладнання, за яке не дали гроші. А як Львів, Тернопіль, Одеса усунули борги?! Депутатський запит винесли на сесію обласної ради – і борги списали. Але ж треба займатися. Треба йти до депутатів, їхати в Київ. Народний депутат Драбовський запевнив: «Андрюша, перше, що зробимо — спишемо твій борг». Чому Манжуловський не добився списання? Який же він керівник?

– Депутат Анатолій Драбовський – ваш знайомий та зацікавлений в призначенні? Адже він депутат від «Слуги народу». Міг пролобіювати його інтереси.

– Ні, ви що, мій син два тижні ходив та стояв під кабінетом, аби зробити депутатський запит.

– Ви ж знаєте, що, згідно з наказом МОЗ України, претендент на керівника медичного закладу повинен мати сім років стажу та вищу категорію з управління?

– Ну і що. Через суд це рішення скасовується. Я можу тисячі прикладів навести. Андрій стоїть у резерві МОЗ України на керівну посаду, бо має вищу медичну та вищу економічну освіти.

– Але, обравши вашого сина, комісія обласної ради, як стверджує колектив, порушила вимоги, які сама ж прописала?

– Нічого. І це скасовується. Згадаєте мої слова. Якщо за Андрія проголосують депутати, через рік наша спецмедбаза буде кращою в Україні.

– Якщо Андрій Терещук так вболіває за спецмедбазу, то чому подавав свою кандидатуру на госпіталь ІВВв?

– Він подавав, бо хоче бути керівником. У нього є всі дані для цього.

Він працював у шкірвендиспансері. На нього ображається тільки одна людина у Вінницькій області — це теперішній директор цього закладу. Чому? Тому, що його брав на роботу Сергій Бельц — колишній керівник. А він його підтримував. З нинішнім керівником шкірвендиспансер фактично розвалився, позакривали стаціонарні відділення. Для того, аби заклад працював, керівник має відстоювати заклад на всіх рівнях. Доводити, що служба необхідна.

– Чому ж тоді ваш син не претендував на посаду головного лікаря шкірвендиспансеру?

– Бо як такого, на мою думку, його вже немає. Там вже є розвалений заклад. І у нього немає майбутнього.

– За словами Олександра Манжуловського, було явне лобіювання обрання Андрія Терещука. І голова обласної ради, і секретар підтримували вашого сина. Чи платили ви гроші за призначення, вам натякали на це?

– Ні, ми жодної тисячі нікому не платили. Я запитував депутатів, які входять у склад конкурсної комісії, мені сказали, що не було ніякого лобіювання інтересів Андрія. Він виступив, представив програму реструктуризації 50 млн боргів. У свою чергу, Олександр Манжуловський представив сухий річний звіт.

Нагадаємо: під листом на підтримку Олександра Манжуловського поставили підпис всі працівники спецмедбази та направили листи голові обласної державної адміністрації, обласному прокурору, МОЗ України, аби відповідні гілки влади допомогли розібратися з протиправним, на їхню думку, рішенням конкурсної комісії.

Ольга Корнійчук