Наші нові учасниці — спортсменки. Дівчата справжні чемпіонки. З дитинства вони займаються в одному хореографічному колективі. Їхнє хобі — гімнастика та акробатика. Розповідають, що мають багато спільного, але історія краси їхнього волосся у кожної особлива.

 

Вінницька Рапунцель – Амалія Ісрафілова.

Вінничанка, волосся підстригала всього лише 3 рази по 5-8 см. Подобається вивчати англійську мову та допомагати батькам у хатніх справах. Зізнається, що дві її старші сестри також мали довге волосся, проте, після закінчення школи, бездумно його обрізали. Друзі називають її вінницька Рапунцель, адже волосся довжиною майже 80 см. Її коса — найдовша в класі. Дівчина здобула вже більше 100 перемог на танцювальних змаганнях, але розповідає, що на цьому зупинятися не планує.

– Cекретів по догляду за волоссям у мене немає. Я думаю, що це спадкове, бо у сестер волосся також розкішне. Це нам передалося від мами.

 

Чемпіонка Олександра Соболєва.

Найстарша донечка в родині. Каже, що волосся навчила любити мама. Саме вона пояснила, що справжня українська панянка вирізняється серед інших своєю вишуканою косою. Її волосся майже 70 см. Олександра розповідає, що ходити з розпущеним волоссям не дуже любить, зазвичай заплітає косу. Нещодавно Олександра здобула перемогу на всеукраїнському фестивалі. Розповідає, що тренувальний зал для неї – немов друга домівка.

– Звісно, за волоссям я ретельно стежу. Особисто всім раджу купувати шампуні та бальзами на трав’яній основі і час від часу полоскати корінням лопуха.

 

Софія Копач

Ми продовжуємо конкурс на найкращу косу Вінниччини. Участь можуть брати як дівчата, так і жінки різного віку. Надсилайте фото на адресу редакції (м. Вінниця, просп. Космонавтів, 23) або на електронну пошту (gazeta@33kanal.com) та короткі розповіді про себе.