Зворушлива подія вручення ключів від власного житла відбулася нещодавно у Вінниці. 22-річний Юрій Звірик, котрий виріс без батьків, став власником однокімнатної квартири, котру для нього придбали за рахунок цільової державної субвенції

Юнак навчається в магістратурі Вінницького національно-технічного університету та працює слюсарем з ремонту колісних транспортних засобів у автосервісі. Нещодавно одружився. На квартирному обліку для покращення житлових умов Юрій перебував з 29 травня 2014 року.

А народився хлопець 4 травня 1998 року у с. Привітне Мурованокуриловецького району. Виховував хлопця дідусь.

Сергій Борзов, голова облджержадміністрації розповів: «Дуже приємна молода сім’я, в якої стільки всього попереду! Мати своє житло – це важливо. Тим паче, квартиру для себе вони самі вибирали, враховуючи ціну і якість».

А ще додав, що загалом у Вінницькій області вже придбали житло 78 дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа, а ще десятьом дітям житло придбають до кінця цього року.

Варто зазначити, що Мурованокуриловецькому району було виділено 1,4 млн грн грошової компенсації для придбання житла чотирьом дітям, трьом з них вже придбані квартири у м. Вінниця, смт. Муровані Курилівці та у м. Жмеринка.

Ілона ВАЛЬТЕР