У Вінниці слідчі ДБР завершили розслідування стосовно полковника Нацполіції та двох його підлеглих, яким інкримінують торгівлю службовими талонами на пальне. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. У даній справі постають полковник Нацполіції та двоє його підлеглих – інспектор та інженер поліції.

За даними слідства, протягом шести місяців, з серпня 2019 по лютий 2020 року  командир підрозділу спецпризначення Головного Управління НП у Вінницькій області спільно з службовими особами ГУНП займалися незаконною реалізацією службових талонів на пальне. Таким чином ними було розтрачено понад 1000 літрів дизельного пального вартістю понад 28 000 грн. Збитки, нанесені державі, відшкодовані в ході слідства.

Відомо, що посадовцям загрожує обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Марина Романова