Поки одні вінничани ловили останні теплі вихідні за шашликами та рибалкою, інші, озброївшись пакетами для сміття та великим бажанням зробити наше довкілля чистим, вирушили на велике прибирання. Члени молодого вінницького клубу SAP — серфінгу цієї неділі прибирали річку, організувавшись в акцію “Чисті річки”. Розділилися на кілька команд. Одна збирала сміття вниз за течією, інше — проти течії. Потім звезли усе сміття  і жахнулися, скільки і якого непотребу викидають люди у річку!

Засновник клубу Костянтин Прилєпський  розповів: “ Хочеться подякувати усім, хто долучився д нашої акції, зібравши  зібравши 72 пакети сміття та 22 покришки. Але хочеться нагадати людям: чисто не там де прибирають, а там де не смітять!”

Цими вихідними прибирали не лише береги Південного Бугу. На акцію з благоустрою  “За чисте довкілля» вийшли небайдужі мешканці Мурованих Куриловець: працівники Мурованокуриловецької загальноосвітної санаторної школи-інтернат І-ІІІ ступенів Вінницької обласної ради, КП «Мурованокуриловецький водоканал», районної ради, райдержадміністрації,  освіти, культури, управління праці та соціальної захисту населення і фінансового управління райдержадміністрації, районної філії Вінницького центру зайнятості, районного сектор ГУ ДСНС у Вінницькій області. Спільними зусиллями вони розчистили території біля колишнього літнього театру, котра з часом перетворилася на  дику, зарослу хащами місцину.

Ілона ВАЛЬТЕР