Сьогодні о 15-00 в Браїлові продовжилась сесія селищної ради. Питання порядку денного:

1) інформація селищного голови щодо завезення львівського сміття на Браїлівський полігон (депутати уже висловили недовіру)

2) про зняття В.Резедента з займаної посади селищного голови.

Відомо, що на сесію прибув голова Жмеринської РДА Святослав Ніколайчук, все демонструється у прямому ефірі.

Нагадаємо, 16 вересня у полі поблизу села Новоселиця Жмеринського району на Вінниччині люди зупинили вантажівку, що везла львівське сміття. Розвантажити відходи мали на місцевому сміттєзвалищі по погодженню з комунальниками Браїлова. Відкрито кримінальне провадження за ст. 239 КК України (забруднення або псування земель). Винуватцям загрожує штраф – від 17 тисяч. Як з’ясувалося, «сміттєвий» вантаж не випадково опинився біля селища. Між місцевими комунальниками існує угода з приватною фірмою…

На відео, яке оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі Віталій Кабалюк, видно, що невідомий чоловік, в якого мешканці намагались дізнатись про фури зі сміттям, відсилав усіх до селищного голови: і за документами, і за коментарями. У свою чергу селищний голова Валерій Резедент посилався на підписану угоду між ТОВ «ТЕК “Автобан» і комунальним підприємством «Браїлів-комунсервіс».

Депутати висловили ОДНОГОЛОСНО НЕДОВІРУ таким аморальним діям голови та оголосили перерву у сесії. І ось зараз вона знову продовжилась. Ми слідкуємо за нею.

Валентина Лісова

Posted by Браїлівський Кулак on Tuesday, September 22, 2020

Posted by Віталій Кабалюк on Tuesday, September 22, 2020