Запевняє, що через фіктивні документи і сканадали з місцевими депутатами  вона залишилася без житла.

Резонансна ситуація виникла у Козятині. До редакції “33-го” звернулася жінка-інвалід, законна дружина учасника АТО. Вона проживає у хліві на власному подвір`ї та через суд мусить відстоювати свої права. У 2015 році її чоловік пішов на Схід — захищати Україну, а вона отримала серйозні травми зору. Відтепер лише і займається тим, що воює з власними сусідами, які фіктивно приватизували її будинок. Про це розповідає дружина атовця Ніна Комар.

– Коли чоловік повернувся з АТО, він почав страшно пиячити. 5 разів я намагалася його закодувати, але він постійно зривався. Це правда — він залежний… Та все почалося ще у 2015 році, – розповідає Ніна Комар. – Коли я дізналася, що чоловіка відправляють на війну, у мене відразу почалися проблеми зі здоров`ям. Хто б міг подумати, що за лічені дні можливо стати інвалідом, як у моєму випадку. Наша донька возила мене по всіх клініках, щоб вилікувати. Частково, але це вдалося. Та я залишилася майже сліпа.

В такому стані мене і обмародерили сусіди та депутати. Розуміли, що чоловіка немає, а я беззахисна… У 2019 році вони прийняли рішення і забрали частину території, де я проживала. Як так сталося? До сих пір не розумію, але мій будинок — тепер їхнє володіння, а я мушу жити у колишньому сараї на власному подвір`ї. Тим більше, я залишилася без всіх пільг, бо у військовому квитку записана як дружина лише олівцем.

Я взяла свої документи – паспорт і свідоцтво про одруження – і пішла розбиратися. Та як виявилося, кругом прописана його перша дружина, з якою він 26 років розлучений. І вона завжди йшла на крок попереду мене – перехопила всі пільги, субсидії та привілеї через ці підроблені документи.

Та я навіть не уявляла, до яких наслідків це може призвести. Спершу з серйозною проблемою я зіштовхнулася в податковій. Мені відмовили у всіх інстанціях, навіть у центрі зайнятості. Сказали просто, що я ніхто.

Мені прийшла платіжа з серйозною сумою за землю. Хоч у 2015 році, коли чоловік пішов в АТО — мене звільнили від сплати за землю. Та і взагалі я на групі через зір. Я навіть не маю права написати заяву на отримання земельного паю. Бо всі документи, де мала б бути записана я, вже оформлені на неї. Чому так? Я вже подаю в суди, і остання надія лише на чесну владу, яка почує, зрозуміє та допоможе…

Софія Копач