А після того, будучи напідпитку, ще й погрожував пістолетом. Винуватець відмовляється ремонтувати пошкоджену машину. Жінка через нашу газету просить відповідні органи відреагувати та допомогти!

– 30 серпня ми разом з чоловіком вирушили до свекрухи в село Пороги Ямпільського району. Я була за кермом «десятки», маю 13 років стажу, жодних правопорушень. На підйомі назустріч нам на великій швидкості вилетів місцевий житель Влад Мушинський, він працює у місцевій поліції і давно славиться неадекватною їздою та поведінкою, — каже Аліна Долінська. — Аби уникнути зіткнення, я почала тікати ближче до обочини, але правоохоронець все одно вдарив нас своїм «Опелем». Сталось це неподалік будинку його бабусі.

Поки ми оговтувались від болю та шоку, Владислав вийшов з машини у формі і мерщій почав знімати номери. Від нього смерділо алкоголем, почав вживати до мене нецензурні слова. Раптом на місці з’явився евакуатор. Я запитала по­ліцейського, що він наробив. Але той відповів, що не потрібно турбуватись. Мовляв, зараз заберуть його машину і будемо щось вирішувати. Коли вже стали чіпляти трос, я почала кричати, що не дозволю, аби замітали слі­ди злочину. Після того правоохоронець побіг до будинку, переодягнувся і на порозі почав стріляти. Що то була за зброя — не знаю. Далі Владислав викликав сам по­ліцію, заявив, що в нього викрали машину та стріляли. Сам зачинився у будинку і дві години не відкривав. Довелось його забирати звідти у бронежилетах та з собаками.

З місця аварії

Правоохоронця із села забрали на огляд щодо наявності алкоголю, проте він відмовився від тесту. Заявив, що боїться коронавірусу і не зніматиме маску. На тому і розійшлись. У моїй машині пошкоджена вся водійська сторона, потрібно ремонтувати бампер, дах, капот, колеса, коробку передач. На ремонт потрібно мінімум 1500 доларів. Я не раз зверталась до винуватця та родини, щоб допомогли. Але правоохоронець лякає, що пройшов 9 судів і судитись зі мною він не боїться. А протоколів, складених на нього, він позбудеться без проблем. А ось я сама буду ремонтувати ту автівку. Я просто у відчаї, бо надовго залишилась без коліс. До яких пір це беззаконня триватиме і скільки ще жертв буде?

У обласній поліції нам підтвердили, що дійсно був факт нетипової ситуації за участі співробітника поліції.

– Мова йде про дорожньо-транспортну пригоду, яку він скоїв поза службою. Після того правоохоронець відмовився від огляду на алкогольне сп’яніння. Відповідно були складені протоколи за статтями керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів… Працівниками інспекції по особовому складу проводиться перевірка та готуються матеріали на звільнення даного співробітника. До слова, раніше він вже був звільнений з органів поліції, але в березні цього року через суд поновився.

Відомо, що 16 вересня у Ямпільському районному суді відбулось перше судове засідання по даній справі, але підозрюваний заявив, що він не готовий, тому його перенесли… У свою чергу, потерпіла Аліна заявила журна­лісту, що буде боротись за покарання винуватця до кінця.

– Його хоч і звільнили з органів, але він вже каже, що буде поновлюватись знову через суд, бо має зв’язки. І я підозрюю, що знову вдасться. В такому випадку я оголошу акції протесту та голодування!

Віталіна Володимирова