Жителі багатоповерхівок цілий тиждень просили владу звернути увагу на проблему з незаконно встановленим парканом у їхньому районі. Що ж сталося та чому жителі готові самовільно зносити новозбудований паркан ?

Річ у тім, що жителі «Царського села» відгородилися від Тимофіївської і Миколаївської вулиць — побудували майже 2-метровий паркан. Тим самим вони загородили прохід до тролейбусів, – розповідають жителі Академічного. — Проблема в тому, що звідси нереально виїхати в час пік, і найголовніше – дітям дуже важко добиратися в школу. Цей паркан збудований незаконно, і нам доводиться лізти через нього.

А посадовці кажуть, що паркани дійсно встановлені незаконно, однак, щоб їх знести, потрібно рішення суду. Самовільно робити якісь дії закон забороняє!

Чітко пояснити дану ситуацію взявся директор департаменту архітектури Вінницької міськради Яків Махновський. Він стверджує, що ситуація з парканами – проблема «Містобудування».

– Колись тут були поділені ділянки без урахування будівництва багатоквартирних будинків, бо во­ни були за межами Вінниці. Коли звели багатоповерхівки, забудовник не прорахував тут дані проходи. Від­повідно, коли продовжили тролейбусну лінію та встановили зупинку, мешканці Академічного зрозуміли, що їм набагато вигідніше ходити на зупинку прямо, ніж обходити таку територію. Ця ситуація вирішується аналізом території і облаштуванням окремих проходів, які будуть транзитні. Ми зробимо все залежне від нас.

Софія Копач