Вінницькі правоохоронці затримали 31-річного жителя Донеччини за підозрою у вчиненні сексуального насилля над падчеркою та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

– Близько 15.00 до поліції зателефонував 59-річний місцевий житель з повідомленням про те, що його онуку зґвалтував співмешканець  дочки, — каже начальник Крижопільського відділення поліції Сергій Предоляк. — Чоловіка поліцейські затримали у будинку, де мешкає потерпіла разом з бабусею та дідусем.  Він разом з матір’ю дівчини проживав на Одещині. В  Крижопільський район приїхав у гості до рідних співмешканки. Чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

За попередньою інформацією слідства, зловмисник, скориставшись відсутністю родичів дівчини, заманив її в гостьовий будинок на території господарства та зґвалтував. Про це неповнолітня наважилась розповісти дідусеві, і він одразу зателефонував у поліцію. На місці події поліція вилучила речові докази, які свідчать про причетність затриманого до злочину. Сам зловмисник  свою провину заперечує. Факт зґвалтування підтвердили лікарі.  Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Схожий інцидент стався і в одному із сіл Липовецького району. Там молодик, який вже перебував під слідством через вживання та розповсюдження наркотиків, вночі проник до будинку знайомої, розбивши вікно. Жінка почала кричати та вимагати, щоб молодик покинув її житло. Проте останній намагався її згвалтувати. Налякана, вона газовим балончиком зупинила жертву. Після чого повідомила поліцію. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження — незакінчений замах на зґвалтування. Тобто вчинення дій сексуального характеру без добровільної згоди потерпілої.

Нещодавно справу передали до Немирівського суду. Ґвалтівник отримав п’ять років позбавлення волі…

Віталіна Володимирова