Ця смерть директора 7-ї школи-ліцею шокувала всю Вінницю, область і Україну… Адже несподівано швидко за 20 днів після свого 75-річного ювілею пішов із життя легендарний вчитель, педагог, новатор, друг та наставник Олександр Сухомовський…

Провести його в останній путь і віддати шану Великому Вчителю, якого забрали пневмонія та коронавірус, сьогодні по особливому протоколу прийшли до тисячі вінничан… Від мера Вінниці до першокласниці-онуки Олександра Григоровича… Бо його любили всі!

І тому навіть під час прощального слова від колег лунали його жарти… Бо він таким і був! Найкращий директор для учнів, друг для колег, Алік для дуже близьких людей та «Товарищі, тунеядци-п’яниці, хто із вас сьогодні хоче поработать…»

І коли у дворі синьоокої 7-ї школи пролунав Останній Дзвоник на честь Великого Вчителя, то плакали всі…

А коли вінки, портрет  та море квітів понесли до катафалка із закритою труною, то найближчі все таки прийшли і доторкнулись хоч до скла цього «Мерседеса»…

Ось вони, останні миті прощання у Вінниці із Великим Вчителем Олександром Григоровичем Сухомовським… Через спеціальну процедуру похорон на кладовище поїхали лише 10 рідних… Інші плакали під час Останнього дзвоника і торкались катафалка на прощання… І море оплесків у цю мить!

– Попрощались з Олександром Григоровичем Сухомовським. Не віриться. Людина з великої літери, педагог від Бога… Важко уявити без нього вінницьку освіту.

Завдяки йому у Вінниці з’явився перший ліцей. І за майже 30 років діяльності заклад увійшов у число впевнених лідерів та є одним з найкращих в місті за якістю освіти. Коли директор школи – авторитет не тільки у колективі, але й в учнів та їхніх батьків, це про багато що говорить. Він любив дітей – і вони відповідали йому тим самим. Олександр Григорович часто повторював: «Дітей треба вчити, як на світі жити». І 7-й ліцей виховав не одне покоління успішних вінничан.

У наших спогадах Олександр Сухомовський назавжди залишиться Великим Вчителем, усміхненим, енергійним, справедливим, – зазначив під час прощання мер Вінниці.

Нам всім не вистачатиме Олександра Григоровича. Світла пам’ять….

Вже відомо, що 7 школа-ліцей у Вінниці отримає ім’я Олександра Григоровича Сухомовського і колектив на педраді виступив із такою пропозицією… в пам’ять про свого 30-річного директора, з яким Вінниця попрощалась сьогодні.

Вічна пам’ять Великий Вчителю…

Фото Олексія Бойко