22 вересня у Вінниці стартував чемпіонат України серед юнаків зі спортивної акробатики. До спорткомплексу “Авангард” на змагання прибули 10 команд спортсменів з усіх куточків України. Парад відкриття приймали: Заслужений майстер спорту, срібний призер Олімпійських ігор з велоспорту Сергій Чернявський, головний суддя змагань, ЗТУ,суддя МК Галина Ковальчук головний тренер національної збірної команди України зі спортивної акробатики, член технічного комітету (FIG) Юрій Голяк. А ще — вище керівництво області. Перший день змагань вже приніс вінницькій команді медалі. Першість серед жіночих пар вибороли Софія Дуке та Катерина Багмет. Серед чоловічих пар “срібло” вибороли Артем Волков та Георгій Мельник. Рузання Вечерук та Ангеліна Чернявська здобули “бронзу”. У змаганнях, де брали участь жіночі групи, вінницька “трійка” Дарія Ануфрієва , Віка Носульська та Анастасія Кравець посіли третю сходинку п’єдесталу. Продуктивним видався і другий і третій день змагань, в котрих знову вінницькі акробати показали “вищий пілотаж” .

Варто зазначити, що за усіма цими перемогами стоїть велика праця заслужених тренерів України Л. Малініної, В.Ровенчак, Л.Баннікової, О.Костенко, Г.Ковальчук, та інших.

А 23-28 вересня у Генічеську відбуваються змагання за Кубок України та Всеукраїнські змагання зі стрибків на акробатичній доріжці. Команду Вінницької області на Кубку України представляють 9 спортсменів та 6 спортсменів на Всеукраїнських змаганнях.

Ілона ВАЛЬТЕР