Четвірка вінницьких шкіл увійшла до всеукраїнського рейтингу ТОП-200.Щоправда, до кращої десятки нашим школам потрапити так і не вдалося. Деякі навіть погіршили свої показники у порівнянні з минулорічним рейтингом. Навіть до тридцятки цього року жодна з вінницьких шкіл не потрапила, хоча минулого там були дві школи.

Отож, найвищу 34 позицію має КЗ “Вінницький технічний ліцей”, здобувши рейтинговий бал 154.3 і бал ЗНО 170.4. Прикро, але цього року ліцей опустився в рейтингу на шість сходинок.

На 46-ій позиції опинилася КЗ “Фізико-математична гімназія №17 Вінницької міськради” з рейтинговим балом 153, та з показником ЗНО 175,8. За рік гімназія втратила аж 17 пунктів в рейтингу…

КЗ “Гуманітарна гімназія №1 імені М.І.Пирогова Вінницької міськради”, втратила 14 пунктів у рейтингу і тепер – на 85 місці у переліку з двохсот кращих шкіл України.

І тільки КЗ “НВК: ЗОШ І-ІІ ст. – ліцей №7 Вінницької міськради вдалося поліпшити свої минулорічні результати на 18 пунктів. Ліцей нині у рейтингу на 121 місці.

Варто зазначити, що цей рейтинг був складений порталом “Освіта.ua” за результатами опрацювання даних ЗНО за 2020 рік. Лідирує у цьому рейтингу вже четвертий рік Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Франка. За ним — навчальні заклади Києва, Дніпра та Харкова.

Ілона ВАЛЬТЕР