Саме там представили унікальну мініатюрну Вінницю. Локація осучаснена швидкісними коліями, а родзинкою є старовинний вінницький вокзал і найбільша в Україні діарама реального існуючого міста Вінниця 1968 -75 років.

Також представлена колекція ляльок, яку виготовляли майстрині з Вінниці та Києва, Житомира та інших українських міст. Куратор виставки Катерина Калашнікова. Нова колекція “зіркові війни”. До речі, у Вінниці проживає чемпіон Європи з ігор “Зоряні Війни”. Йому зараз більше 40 років, а працює звичайним лікарем.

Представлено і роботи в честь нашого земляка вінничанина – засновника першої в світі польової кухні — Антона Тульчиновича, який родом з Брацлава та Тульчина. І саме він був комендантом Вінниці 1916 року. Всі армії світу взяли його кухню на озброєння. Але за іронією долі, він сам помер від голоду в 1943 році, коли була окупація містечка Брацлав. Концепція нашого закладу — це виставка колекцій і мініатюр. Відомий вінничанин Олександр Чемет надав свою колекцію раритених підстаканників, які викликають цілий асоціативний ряд з старовинними потягами.

Софія Копач