– Корінь хрону подрібнити і змішати з медом. Потім їжте, з чим завгодно, — розповідає наша читачка Світлана Чорній. — Застудами взагалі не хворію.

Якось потрапила під дощ, змокла до нитки, прийняла гарячий душ і поїла цієї суміші — три ложечки чайні з гарячим трав’яним чаєм. На ранок — як огірочок! Змішую хрін у такій пропорції: на одну частину хрону три частини меду.

Хрін – це природний антибіотик і одночасно противірусний засіб. Хімічного аналога, тобто таблетки, не існує. Корінь хрону дуже їдкий, тому на м’ясорубку одягаємо целофановий пакет, так, щоб подрібнений хрін потрапляв у пакет безпосередньо, закріплюємо гумкою і тільки потім приступаємо до подрібнення. А коли додати мед, то після настоювання гострота кудись зникає і смак стає своєрідно приємним.

Але варто пам’ятати, що хрін подразнює слизову і шкіру і може при зловживанні викликати опік. Також його з обережністю варто застосовувати при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту, нирок і печінки, включаючи хронічний гастрит, виразки і коліти різного походження. Не варто вживати хрін при гострих запаленнях у внут­рі­шніх органах, під час вагітності та у випадках індивідуальної непереносимості.