Приготувавши один із цих знаменитих соусів, ви здивуєте своїх рідних і гостей… Адже всього одна баночка аджики здатна врятувати вечерю і перетворити її в вишукане застілля. «Подільська радниця» пропонує вам 5 варіацій на тему аджики.

Аджика з солоних огірків

Візьміть 4 огірки, 5 зубчиків часнику, 2 чайні ложки олії, 2 столові ложки томатної пасти, чорний і червоний перець за смаком.

Натріть огірок на круп­ній тертці, подрібніть часник і змішайте інгредієнти. Додайте олію, пасту, приправте за смаком і все ретельно перемішайте. Приберіть аджику в холодильник мінімум на 12 годин…

Аджика зі слив

Для приготування цієї аджики вам знадобиться 0,5 кг слив, 0,5 кг помідорів, 300 г червоного солодкого перцю, 100 г перцю чилі, 100 г часнику, 150 г цукру, по 50 г солі і оливкової олії.

Сливи розріжте навпіл, очистіть від кісточки, а часник від лушпиння. Почистіть обидва перці від плодоніжок і насіння. Подрібніть сливи, перець і часник у блендері. На­тріть на круп­ній тертці помідори, не використовуючи шкірку, і додайте їх до решти інгре­дієнтів.

Перекладіть пасту в каструлю, приправте за смаком, додайте олію і цукор, варіть на повільному вогні пів години. Простерилізуйте банки і перекладіть в них готову аджику.

Аджика із чорнобривцями і волоськими горіхами

Для цього варіанту аджики візьміть 3 стручки чилі та 2 головки часнику, 100 г волоських горіхів, 200 квіток чорнобривців, бажано червоно-чорних! 30 г сушеного коріандру, 20 г кмину, свіжий базилік, 60 г солі та 2 ложки рідкого меду…

Очистіть часник і перець чилі. Змішайте в блендері перець, часник, очищені від зелених чашечок квіти, волоські горіхи і додайте сіль, прянощі та мед… Перемішайте, розкладіть по чистих баночках і приберіть в холодильник.

Бурякова аджика

Підготуйте 2 кг буряка, 2 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 300 г часнику, 300 г чилі, 3 столові ложки цукру, 2 столові ложки соєвого соусу, пів склянки соняшникової олії, сіль, столову ложку оцту.

Всі інгредієнти помийте і почистіть. Подрібніть на м’ясорубці. Змішайте і поставте на вогонь, доведіть до кипіння і кип’ятіть протягом години. Додайте олію, соус, оцет і варіть ще протягом 20 хвилин. Розкладіть у стерильні банки і закатайте.

Зелена аджика

Візьміть 400 г зеленого перцю чилі і 600 г зеленого болгарського, 300 г селери, кінзи і петрушки, 200 г часнику, сіль. Почистіть продукти, скла­діть у блендер і подрібніть. Зберігайте в холодильнику або закатайте в стерилізовані банки.