Плаче село Новоживотів Оратівського, де народився Максим. Батько їде з Польщі – із заробіток – за сином, в Харків. Мама – поштарка в селі.

-У мами двоє синів, хлопчик 1999 року народження. Сам вступив у Харків, адже родина дуже скромна. Він вже літав не один раз. У понеділок тато їде на ідентифікацію тіл, – розповіли нам у сільраді.

Роман родом з Крижополя.

-Це біда. Важко підібрати слова, щоб висловити біль від цієї втрати. Важко знайти потрібні слова, щоб втішити батьків… Гірка та непоправна втрата для Повітряних Сил, -повыдомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. – Щирі співчуття сім’ям та родичам загиблого Максима та Романа. Вічна пам’ять авіаторам…

Авіакатастрофа Ан-26 на Харківщині сталася надвечір 25 вересня. Із 27 людей на борту (20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил і семеро офіцерів, ще одного курсанта не допустили до польоту) одразу після аварії вижили двоє.

Один із них (курсант зі Львова) помер у Харківській лікарні невідкладної медичної допомоги, інший (із Харківської області) перебуває у Харківському військовому шпиталі. Його керівник Едуард Хорошун повідомив журналістам, що той курсант може бути виписаний протягом найближчих днів.

Офіс генпрокурора повідомив про порушення справи за статтею 416 (порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки) Кримінального кодексу. Слідство у цій справі проводитиме Державне бюро розслідувань. Воно наразі перевіряє чотири версії того, що сталося:

• катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;

• катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків екіпажем;

• неналежне виконання службових обов’язків особами, які були відповідальними за керування польотами;

• неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Володимир Зеленський оголосив 26 вересня днем жалоби, а також доручив тимчасово призупинити польоти на всіх Ан-26 в Україні до з’ясування обставин трагедії.

Подробиці читайте у газеті «33-й канал».

Вікторія Снігур