У змаганнях взяли участь 26 команд із різних куточків України – заходу, сходу, центру та півдня. Паралельно в Одесі відбувалося й рейтингове змагання «Пальміра».

«Загалом в особистому заліку в різних вікових і вагових категоріях юні вінничани здобули у двох змаганнях сім нагород різного гатунку. Чемпіонами стали Артем Семенюк, Матвій Пасєчнік, Артем Полєтаєв, Марина Бадаєва і Анна Рожок. Бронзовими призерами виявилися Ольга Яковенко і Надія Кузнєцова», – повідомляється на сайті обласного НОК.

Вінницьку команду до змагань готували керівник клубу олімпійського тхеквондо «Red Sun» Анна Рожок, головний тренер Леонід Кулаковський і тренер із загальнофізичної підготовки, чемпіонка світу і Європи серед жінок з самбо Тамара Карапетян. Вона почала допомагати тхеквондистам, адже її дитина зацікавилася цим видом спорту. За словами наставниці, тренувалися весь період карантину – і проста неба, і на стадіоні, і навіть у Тамари вдома.

«Ми не відпочивали, а постійно щодня готувалися до змагань. Це й далося взнаки, принесло позитивний результат. В Одесі багато наших спортсменів перемагали за очевидної переваги! Вони показали себе, як сильні і витривалі бійці», – додала Тамара Карапетян.

Після прибуття призерів змагань до Вінниці директор клубу «Red Sun» Анна Рожок нагородила їх солодощами і грошовими преміями.

Валентина Лісова