Шановна редакціє! Прошу прийняти до уваги газети мої болючі враження від ще непережитого шоку 26 вересня, коли всю Україну сколихнула звістка про трагедію на Харківщині, в якій загинули 26 людей. Серед них курсанти, майбутні пілоти ЗСУ. По всій країні оголошено день жалоби, відмінено всі розважальні заходи, приспущені державні прапори з чорною стрічкою, на всіх телеканалах поминальні свічка, в сім’ях загиблих невтішне горе, сльози, смуток…

А в цей час в нашій мирній Вінниці, в центрі Вишеньки на проспекті Космонавтів біля пристойного закладу “Львівські круасани”, розмістився балаган-шабаш: кілька здорованів-молодиків в “тельняшках з кокардами на голове”, щось смажили на мангалі, роздмухували вогонь і “по-своєму щасливі” і з телячою радістю пританцьовували під гучну “музику шансон”.

Серед цього музичного сміття, жаргонного змісту на всю Вишеньку “Тум-балалайка!, Шаланды полные кефали”.

Ще болючіше і важче від того, що була 15-та година дня і ніхто до цього часу не прикоротив цього жахіття та такої ганьби.

Я – дитина війни, знаю ціну всьому пережитому, усвідомлюю випробовування, які ми повинні в єдності і в гідності достойно переносити, але такого цинізму, нелюдської поведінки, жорстокості і тупості важко збагнути і зрозуміти…

Хто вони ці людці в “тельняшках”, хто дав їм дозвіл на такий “бізнес”, хто повинен перевірити репертуар музичного супроводу?

Надіюсь вінничани дізнаються про це через газету «33-й канал», яка завжди несе правду такою якою вона є.

На моє запитання – “Чи знаєте Ви , що в Україні оголошено день жалоби? Молодик байдуже відповів – Да!”.

ЛЮДИ! Схаменіться!

Вважаю неприпустимим цинічне ігнорування тих сумних подій які відбуваються у нашій з вами країні коли за трагічних умов гине кров, цвіт та майбутнє української нації.

Вважаю, що коли країна в стані війні з Росією і щодня ми несемо важкі втрати серед найкращих патріотів, немає виправдання жодному “бізнесу” (в мирній і спокійній Вінниці) який віддає перевагу кримінальному репертуару мовою країни-агресора, особливо, в день жалоби.

Не втрачаймо гідності, українці! Пам’ятаймо ціну миру та нашої національної ідентичності.

Тамара Слободяник,
ваша постійна читачка