12 вересня вінницька громада поповнилася дев’ятьма дітьми — серед них вісім хлопчиків та одна дівчинка. Всім цим діткам громада подарувала коляски.

Також на сесії депутати схвалили рішення щодо виділення додаткових 8 млн грн. на облаштування системи опалення у спор­тивному комплексі по вул. А. Янгеля — колишньому комплексі СКА. Тут роботи вже виконані на 65%.

– Важливе рішення, що стосується реконструкції цього спортивного комплексу, який має робочу назву «Аква-Він». Тут потрібно провести оздоблювальні роботи з утеплення будівлі. У зв’язку з карантином ми скоротили видатки на цей об’єкт, тому що нам необхідно було завершити школу на Поділлі. Ми також сконцентрували зусилля на завершенні будівництва корпусу ШМД. Але провели відповідну оптимізацію бюджету і маємо певну економію. Тому можемо переправити від­повідний ресурс сюди, — зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Також депутати схвалили виділення 800 тис. грн. на встановлення вікон у ДНЗ №16 по вул. Зерова, 12. Серед інших важливих рішень 55-ї сесії — харчування за рахунок бюджету 502-х дітей-переселенців.

– Верховною Радою було прийнято закон про безкоштовне харчування у садочках та школах дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій, з числа внутрішньо пере­міщених осіб. Але, на жаль, уряд не передбачив фінансування за рахунок державного бюджету. Втім, ми вважаємо, що це питання правильне, і тому будемо забезпечувати харчування цієї категорії за рахунок місь­кого бюджету. У Вінниці таких дітей 502.

Передбачаємо, за попередніми розрахунками, 496 тисяч гривень до кінця року. У попередні роки ми також прийняли рішення щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей з родин учасників АТО, – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

У фіналі сесії було схвалено рішення про заходи із впорядкування та збереження території пам’ятки археології — урочища Замкова гора. У рішенні йдеться про від­повідні заходи з боку органів місцевого самоврядування та інвестора, який орендує земельну ділянку в підніжжі Замкової гори. Адже орендар розпочав будівельні роботи та зняв певний обсяг ґрунту, який археологи та історики вважають цінним, адже на цій території під час попередніх археоло­гічних дос­­ліджень виявлено низку культурних ша­рів. Серед них — три­пільське поселення IV-III тис. до н.е., городище VIII-VII ст. до н.е., слов’янське поселення XIII ст.

Тому першочергове завдання — захистити її від руйнування.

На першому етапі органи місцевого самоврядування мають наміри зробити Замкову гору доступною та безпечною для людей. Для цього потрібно укріпити пів­нічний схил урочища. Після цього планується влаштувати оглядовий майданчик та чітко окреслити межі цієї території. Фінансування витрат на виконання цих робіт міська влада запропонувала інвестору, адже саме він завдав шкоди, коли вивіз шар ґрунту під час проведення підготовчих робіт для влаштування підпірної стіни над орендованою ним землею в підніжжі Замкової гори.

Загалом у роботі сесії взяли участь 45 депутатів ВМР.