Чемпіонат України з любительського футзалу, після пандемічного затишшя, завершився красивою перемогою вінницької команди «Яско»!

Бо в ході турніру, що пройшов у Луцьку, вінничани, послідовно розбили всіх суперників, а в півфіналі здолали команду із Львова та витягли на силі волі напружений фінальний матч.

У підсумковому завершенні чемпіонату, в битві за кубок на поле вийшли команди Вінниці та Луцька… Останніх підтримували і гнали вперед рідні стіни та вболівальники… Але «Яско» із Вінниці мало свої амбітні плани на цей Кубок!

А ще цікавості додав той факт, що команди зібрані не із професійних спортсменів, а з любителів, для кого гра в футбольний м’яч – азартне спортивне хобі.

Всього в чемпіонаті взяло участь 12 клубів.

І в врахуванням того, що загалом по Україні число команди йде на багато десятків, то в Луцьку зібрались самі «вершки» – найсильніші представники із різних областей країни, регіональні чемпіони, які довели своє право боротися за Кубок України.

І вінницька команда «Яско» дуже стрімко йшла до цієї перемоги. Бо триденний чемпіонат запам’ятався багатьма гарними і напруженими моментами, але найбільш видовищним став фінал.

І окремою окрасою став напір вінничан на ворота і зону суперників з луцького «Любарта»… Також варто підкреслити той факт, що найкращим бомбардиром фіналу став Владислав Васалатій з «Яско».

А перший тайм наш «Яско» витягнув на суху і не даремно Артем Барибан визнаний кращим воротарем матчу… До того ж подоляни змогли вразити ворота лучан.

У другому таймі «Любарт» зібрався і «розмочив» рахунок, після чого пішов на великий ризик – замінив власного воротаря на ще одного польового гравця.

Цей факт створив тактичну перевагу сил на полі та дав можливість забити у ворота вінничан другий гол… Кінцівка фіналу пройшла в гострих атаках і ніхто не збиралися здаватися до останнього… Тому небезпечні моменти виникали один за одним…

Однак злагодженість і професіоналізм гравців «Яско» в нападі і оперативна реакція на контратаки явно перевершувала рівень підготовки суперників. У підсумку фінал завершився з рахунком 4: 2 на користь «Яско» із Вінниці, які забрали Кубок і перемогу додому.

До речі, вінницька команда з перших матчів вважалася однією із сильних. Тренерські групи суперників відзначали стиль гри вінничан та їх завзятість у боротьбі. Перемога заслужена, і вона була здобута в чесній, красивій і технічній грі.

Нині вінницькі футболісти з клубу «Яско» вже почали підготовку до першого матчу Кубка України з футзалу, який пройде 17 жовтня в столичному спорткомплексі GYMMAXX, на Новопечерських липках.

Футзал має великий потенціал в Україні, будучи спортом для душі, але, при цьому є вкрай видовищним і активним видом. Минулий чемпіонат був сповнений різних емоційних і складних моментів, коли доводилося від елегантних схем гри переходити в «зарубу» пліч-о-пліч з суперником, показуючи майстерність володіння м’ячем. Були падіння, гострі підкати, були попередження суддів – а тому відчуття справжнього азарту тримало глядачів до фінального свистка. Саме завдяки таким майданчикам і в таких форматах, коли любителі не грають нарівні з професіоналами, Україна залишається спортивною державою з великими перспективами.

Варто зазначити, що Президентом ФК «Яско» є вінницький підприємець Ігор Скоромний, який фінансує абсолютно всю життєдіяльність клубу за рахунок власних коштів. З перемогою!