28 вересня Вінниця, Козятин, Могилів-Подільський, Хмільник. Вінницький, Калинівський, Козятинський, Літинський, Тиврівський, Томашпільський та Хмільницький райони із помаранчевої зони перейшли у жовту. У зв’язку з цим школи почали працювати у звичному режимі. Очільник ОДА Сергій Борзов заявив, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 у навчальних закладах області залишається контрольованою.

– У навчальних закладах Вінниччини фіксується зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, однак, на думку обласних фахівців, доцільності закривати навчальні заклади немає: в листопаді очікують інший вірус — грип, — повідомив голова ОДА. — За місяць почнеться нашарування коронавірусу і грипу, а відтак не виключено, що тоді школи й закриють на карантин. Нині в області на COVID-19 інфіковані 22 учні та 48 вчителів. На самоізоляції перебувають 4 039 учнів та 241 вчитель. Одну дитину госпіталізували у понеділок. Всього хворіють 98 дітей.

Минулого тижня ми повідомляли про спалах Ковіду у школі № 1 у Могилеві-Подільському. 683 учні пішли на самоізоляцію. Освітній процес тоді перевели у дистанційний режим.

– Наразі в закладі хворіють близько 50 учнів. Це вдвічі менше, ніж було декілька днів тому і втричі менше, ніж було хворих дітей на момент введення карантину. Вчителів хворіє 14 чоловік, динаміка одужання у всіх позитивна.

Троє працівників, що хворіли на COVID, одужали і чекають результатів повторного тестування, щоб вийти на роботу. У 2-х — динаміка оздоровлення теж позитивна. Нових захворювань на COVID і вірусну пневмонію протягом тижня серед працівників закладу не було, — каже Володимир Коновалов, керівник відділу освіти Могилів-Подільської міської ради. — Будемо надіятись, що спільними зусиллями ми зупинили наступ COVID у гімназії №1.

Погоджено з міським головою, щоб з 28 вересня заклад перейшов на звичайний режим роботи. На карантині і дистанційному навчанні залишається три класи. Протягом тижня ці класи теж вийдуть на навчання. В інших закладах ситуація без погіршання. Є декілька хворих працівників на COVID, проте вони не можуть бути джерелом інфікування, оскільки були тривалий період на самоізоляції.

Валентина Лісова