Утім десять політичних сил вже представили своїх кандидатів і щосили заходилися просувати їх. Дві партії заявили своїх кандидатів на усі 84 місця. Це “Слуга народу”, у першій п’ятірці заявлені Володимир Мазуренко, Наталя Заболотна, Тетяна Каменщук, Володимир Костюк та Євген Шаповалов. А ще – “Українська стратегія Гройсмана”, від котрої до облради балотується теж 84 кандидати. У першій пятірці усім відомі Галина Якубович, Валерій Коровій, Владислав Скальський, В’ячеслав Соколовий та Тетяна Побережна.

83 кандидати зареєстровано від “Європейської Солідарності”. Очолюють єдиний виборчий список Андрій Гижко, Іван Спориш, Іван Мельничук, Олена Верлан-Кульшенко та Валентина Вельган.

Партія ВО “Батьківщина” зареєструвала 79 кандидатів у депутати облради. Попереду – Олег Мейдич, Людмила Щербаківська, Анатолій Ткач, Сергій Олійник та Наталя Сандул.

“Партія Вінничан” висунула до обласної ради 66 кандидатів. Очолює список Микола Філонов, далі йдуть Віктор Бронюк, Оксана Рижавська, Микола Майданюк та Олена Бессараба.

Від партії “За майбутнє” зареєстровано 63 кандидати у депутати облради. ТОП-5 списку виглядає так: Петро Юрчишин, Олександра Гуменчук, Ірек Гатауллін, Галина Ярова та Сергій Гуцол.

Радикальна партія Олега Ляшка веде до Вінницької облради 60 кандидатів. Очолюють список Тарас Кобець, Михайло Кременюк, Олександр Штанько, Зоряна Качур та Лариса Кушко.

Від обласної організації партії “Наш Край” до обласної ради зареєстровано 58 кандидатів. У першій п’ятірці Валентин Телегузов, Віктор Мельников, Руслан Куліш, Оксана Кордон та Надія Мельничук.

Політична партія “Сила і Честь” пропонує обрати до облради 53 своїх кандидати. Очолюють список Віген Товмасян, Павло Каленич, Олександр Суворов, Ольга Сауляк та Наталія Мисліцька.

Від “Опозиційної платформи – За життя” зареєстровано 51 кандидата. На перших позиціях Ігор Кісільов, Вадим Костюк, Сергій Ткачук, Вікторія Літвінчук та Наталія Волкова.

Наталка РОМАНЮК