Жителі Потоків бойкотуватимуть вибори, бо їх не приєднали до Жмеринської ОТГ?

Мешканці села розповідали, що потоківці проти приєднання до Гніванської ОТГ, але селищний голова та головний бухгалтер — «за».

Ось як коментує ситуацію Петро Коломієць, селищний голова Потоків та Рижавки.

– У мене немає жодної зацікавленості в приєднанні до Гніванської ОТГ. Я сам з дружиною ставив підпис під добровільною згодою на приєднання до Жмеринської ОТГ. Я селищний голова Рижавки та Потоків. Обидва села виявили добровільну згоду піти до Жмеринської ОТГ. Зараз, коли нас приєднали до Гніванської ОТГ, мешканці села Рижавка не проти цього. Мешканці Потоків проти та хочуть до Жмеринки. Я не можу підтримувати тільки мешканців Потоків. Щодо рішення про приєднання Потоків та Рижавки до Гніванської ОТГ — його в мене досі немає.

Лист від Потоківської громади відправили прем’єр-міністру, народному депутату Ірині Борзовій, голові ОДА Сергію Борзову, голові Жмеринської РДА С. Ніколайчуку з проханням допомогти нам у вирішенні питання.

Під цим листом підписались депутати тільки Потоківської селищної ради. І поставили мій підпис. Я сказав, щоб мій підпис забрали, адже я не хочу розколу в громадах. 25 вересня отримали лист від приймальні прем’єр-міністра про те, що лист дійшов. Тепер чекаємо відповіді.

За словами головного бухгалтера с. Потоки Галини Деркач, вона не є власником і орендарем земельної ділянки площею 490 га. Ця земля державна. «Фермерські та корпоративні права мій покійний чоловік Володимир Деркач ще у 2012 році передав в суборенду підприємству «Поділляінвест». Відтоді кошти за суборенду земельної ділянки перераховуються у Потоківську селищну раду”.

25 вересня на початку засідання чергової сесії Жмеринської міської ради до присутніх депутатів звернулися представники села Потоки з проханням допомогти у юридичному плані з питаннями приєднання села до Жмеринської ОТГ. Міський голова Анатолій Кушнір та начальник юридичного відділу Оксана Свистун пообіцяли надати юридичну допомогу.

Олена Каліструк