Як повідомили в поліції, попри діючий карантин, на стадіоні по Профспілковому бульвару відбувся концерт, який відвідали близько 2000 людей.

1 жовтня, під час моніторингу мережі Інтернет, працівники Новобаварського відділу поліції виявили інформацію про те, що 3 жовтня на території району відбудеться концерт за участю відомої української співачки. Поліцейські того ж дня зареєстрували інформацію у Єдиному обліку заяв і повідомлень, – повідомили у поліції. – Також був написаний лист до районної адміністрації з проханням вказати інформацію про захід, зокрема, про організатора та приблизну кількість учасників. В листі було зазначено попередження про відповідальність згідно з чинним законодавством у разі порушення дозволеної кількості учасників та їх розміщення, з посиланням на пункт 14 Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641, оскільки Харків з 28 вересня віднесений до помаранчевої зони рівня епідемічної небезпеки.

3 жовтня 40 співробітників Новобаварського та Холодногірського відділів поліції знаходилися за місцем проведення масових заходів з метою роз’яснення громадянам правил дотримання карантину, а також фіксації протиправних дій з боку організаторів заходу.

Слідчим Новобаварського відділу поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу розміром від 17 до 51 тисячі гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк”.

Сама Оля Полякова ось як прокоментувала скандал:

Всі хто хвилюється з приводу того, що в ЗМІ написали, що на мене завели кримінальну справу з приводу харківського концерту, присвяченого Дню вчителя. Я хочу всіх заспокоїти. Я вдома, в халаті, і мені нічого не загрожує. І, звичайно ж, хочу сказати, що сьогодні весь галас навколо концертів і заходів пов’язано безпосередньо з передвиборчим срачем. Але все це можна обговорювати після того як закриють метро, яке щодня відвідує стільки людей, що мені і за рік не зібрати. Дорогі , бережіть себе, мийте руки, не цілуйтеся, носіть маски і не читайте новини. Особливо перед виборами “, – сказала Полякова.

Валентина Лісова