– Уже тиждень лікуюся. Зараз у терапевтичному відділенні Вінницької центральної районної лікарні. Тут дуже багато пацієнтів, це переважно люди, стар­ші 60-ти, з різними ускладненнями. Завідувач від­ділен­ням буквально «розривається» між хворими…

Мені уже краще, дозволили їхати додому. Тим паче мені крапельниці не підходять, робили 10 проб на різні антибіотики і всі давали алергію. Лікарі самі здивовані таким випадком. Призначили антибіотики в таблетках, буду вдома лікуватися. Приємно, що лікування тут дійсно безкоштовне, я лише протиалергійні засоби купувала, — повідомила Людмила Михайлівна телефоном.

– А коли відчули перші симптоми?

– Десь після останньої сесії обласної ради (сесія відбулася у четвер, 24 вересня – авт.) почала покашлювати. Тоді на засідання прийшли депутати з підозрою на Ковід. Температура піднялась у суботу. Того дня була фотосесія наших кандидатів у Жмеринці. Я ще заїхала до мами. Вона подивилася на мене і каже: «Людо, щось ти мені не подобаєшся, якась червоняста…» Поміряла температуру, а у мене майже 39. Лягла, поспала і поїхала додому. Тепер хвилююся, щоб мама не захворіла.

У понеділок звернулася до сімейного лікаря. Вона послухала і сказала, що пневмонія. Діагноз підтвердився на рентгені. Почала лікуватися, але полегшення не було. Здала ПЛР-тест і отримала позитивний результат. Увесь цей час температура не падала, тому лікарі порадили госпіталізацію. Дзвонила Тимошенко і теж радила лягати в лікарню і контролювати сатурацію легень. У лікарні рівень кисню дійсно падав до 86, і я три дні була на кисневій масці. Вона дуже допомагала.

– А як рідні? Ще в когось з ваших підтвердився Ковід?

– Так, у доньки Діани та у зятя. Вони лікуються вдома. Онука, слава Богу, не захворіла.

Хочу сказати, що я дуже скептично ставилася до коронавірусу. Але змінила своє бачення, коли ця недуга прийшла до мене та моїх рідних. Це реально страшно…