Завідувач районного   відділу лабораторних досліджень звинуватив мешканку Махнівки в тому, що вона зняла маску та плюнула йому в обличчя! Натомість жінка, чоловік якої воював в АТО та був поранений, заперечує звинувачення і готова захищати свою честь та гідність навіть у суді…

– Зараз Махнівка – один з неблагополучних в районі населених пунктів по Covid-19. Не обминув підступний вірус одну з відомих родин, яка з 19 вересня по 8 жовтня перебуває під наглядом сімейного лікаря на самоізоляції. Школяр з цієї родини, який є контактним із хворими, ігноруючи приписи лікаря, таки вирішив без пропуску занять піти у школу, але звідти його відправили додому, — розповів нам подробиці журналіст з Козятина Петро Зарицький. – Натомість мама хлопчика приїхала у Козятин і завітала в приміщення Козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень. На адресу завідуючого відділу Леоніда Ящука було море словесного бруду та непристойностей. Мовляв, лікарі самі придумали цю під­ступну епідемію, якої в природі не існує.

Жінці пояснили, що не працівники міжрайонного відділу лабораторних досліджень відбирали зразки в членів її родини на наявність Covid -19 і не вони, а сімейний лікар призначає лікування та самоізоляцію. Леонід Ящук закликав матір не заважати людям працювати, а їй – виконувати настанови сімейного лікаря, але вона не вгамовувалась. Тоді медик попросив візитерку залишити приміщення. На східцях будівлі пані сповна продемонструвала свій гонор та розгнуздані манери, притиснувши завідуючого до стіни, горлаючи, що таких, як він, потрібно знищувати, та погрожувала видряпати йому очі. Зненацька вона зняла з себе маску, стягнувши таку ж із завідуючого, плюнула йому в обличчя, штовхнувши так, що лікар упав. На лемент збіглися працівники відділу і випровадили невігласку з приміщення.

Леонід Ящук закликав працівників стримувати емоції та не вдаватись до будь-яких рішучих дій. Сам промив обличчя та прополоскав антисептиком верхні дихальні шляхи. Того ж дня медик був на прийомі у свого обласного керівництва, розповівши про випадок, який стався з ним. Очільник району з цього приводу негайно зателефонував керівництву місцевої поліції, і наряд правоохоронців нарешті прибув до РДА, аби вияснити все, що сталося в приміщенні міжрайонного відділу лабораторних досліджень.

Це дрібне хуліганство та розповсюдження підступного захворювання Covid-19.

Сам завідувач районного відділу лабораторних досліджень Петро Ящук небагатослівний. Каже – нехай винуватців встановлюють правоохоронці.

– Докази є: на голові, якою вдарився об сходи, рани, свідки є, які бачили, як це було. Однак знімати побої не захотів, бо жаль дітей цієї особи, чоловіка, який захищав Україну… По психіатрії у вузі мав «відмінно» і не очікував такого, бо підстав своєю поведінкою не давав і не провокував її, а результати аналізу видає той, хто його відбирав. Рано чи пізно прийде час і бумерангом повернеться все — мордачі і гру­бість, презирство і зневага. Не допустив своїх працівників, які хотіли затримати хуліганку, до силових дій, бо тоді ми з нею стали б одного рівня поведінки. Це справа правоохоронців — допитати додаткових свідків, якщо це необхідно, і вирішити ступінь відповідальності.

У свою чергу, рідні та близькі жінки стверджують – це наклеп, більш того, нарікають на роботу медиків, які досліджують відібрані зразки на коронавірус.

– Чому ви не говорите правду, чого прийшла дружина до вас? До відома, за результатами аналізу, на підставі яких ви поставили дитині Ковід, при цьому маючи на руках результати аналізу (негативні) на Ковід з Вінниці. Де і чому їх не віддали? Коли брали мазки в дитини, то старші класи Махнівецької школи знаходились на самоізоляції вже чотири дні. І ніяк не могла дитина піти в школу, пустий клас, сидіти сама і гризти граніт науки, — каже чоловік фігурантки скандалу Володимир. — Де результати аналізу, що брали у родини, хоча їх нема і не буде, бо ніхто нічого не брав? Стосовно заслуг перед батьківщиною — всім давно начхати на них, одні від війни втомилися, інші заробляють на війні. А віднедавно з’явилися особи, які заробляють на пневмонії, і всіх їх людьми не назвеш. Мою дружину обізвали навіженою, є такий тип людей, які стають навіженими, коли добиваються правди. Значить, і я навіжений, тільки методи трохи інші. І ще одне — не потрібно жаліти мою сім’ю, жалійте себе.

Валентина Лісова